Az Apple sokat tett a készülékek biztonságáért

Tech Hírek   |   2015.02.11 - 13:31   |   Írta: Máté Gergő   |   658

Az Activation Lock az iOS 7-ben került bevezetésre és jelentős sikereket ért el az ellopott iPhone-ok számának visszaszorításában. Ez a módszer megakadályozza, hogy az eltulajdonított eszközöket újra aktiválják az eredeti tulajdonos iCloud fiókba való bejelentkezése nélkül. A Reuters szerint New Yorkban 25%-al, San Franciscoban 40%-al, Londonban pedig 50%-al esett vissza az ellopott eszközök száma.

activation-lock-02

A szolgáltatás 2013-as bevezetése után a három városban 19-24-38%-al csökkent a lopások száma. Mivel az iOS 8-ba már alapértelmezetten is be van kapcsolva az Activation Lock, ezért a statisztika jelentős javulást mutat.

Valójában technikailag nem lehetetlen megkerülni az Activation Lock-ot, azonban az átlagos tolvajok képességeit jócskán meghaladja. A cég, amely a ChronicUnlocks szolgáltatást nyújtja (mely az eltűnt módban lévő készülékeket állítja helyre) 150 dollárt kér.

Az Apple eleget tett azon kormányzati kérésnek, hogy az okos telefon gyártók hozzanak lépéseket a telefonok (és főleg a rajtuk lévő adatok) lophatósága ellen. Ezek az intézkedések teljes mértékben megfelelnek az elvárásoknak.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése