A stabilitásra és az optimalizálásra fókuszálna az iOS 9

Tech Hírek   |   2015.02.10 - 08:35   |   Írta: Máté Gergő   |   968

Hasonlóan a Mac készülékek 2009-es OS X Snow Leopard rendszeréhez az Apple az iOS 9-ben főként a rendszer gördülékenységére és stabilitására fókuszálna az új funkciók bevezetése helyett. A stabilitás általában nagyon is jellemző az Apple rendszereire, de a gyorsütemű iOS frissítések mostanában nem várt bukfencekhez vezettek, ami számos panaszt eredményezett a régi és új Apple felhasználóktól egyaránt.

screenshot-2015-02-09-10-23-35

A 2007-es év óta az almás cég az iPhone-ok, iPad-ek és iPod touch érkezésekor mindig marketing vezérelt iOS változásokat hoztak, annak érdekében, hogy az új lehetőségek felkeltsék a vásárlók érdeklődését az eszközök iránt. Később 2013-ban a grafikai elemek és a felület változása mellett megjelent a Touch ID továbbá a Control Center. Az iOS 8 2014-ben ismét egy kicsit megbolygatta a grafikai részt és olyan újdonságokat hozott, mint a Health (Egészség) és az Apple Pay fizetési szolgáltatás, ezen felül pedig az Apple Watch szinkronizáláshoz tették le az alapokat.

A Monarch kódnevű iOS 9 a gépházban fog nagyot alkotni, a programozók a hibák kijavításával, a megjelenés és a gördülékenység fokozásával fognak törődni az új funkciók halmozása helyett. Ezen felül a rendszer mérete is jelentős kérdés, hiszen felhasználók milliói birtokolnak 16 GB-os eszközöket.

Egyelőre nem tudni, hogy mely eszközök kapják majd meg a frissítést. Amennyiben az Apple leáll az iPhone 5C, a sima iPad mini és az ötödik generációs iPod touch gyártásával 2015 végéig, akkor csak a 64 bites A7, A8 és A9 processzoros eszközök maradnak. Ez sokban megkönnyítené az iOS-re fejlesztő Apple-ös és third-party fejlesztők dolgát.

Azért reményeink szerint az iOS 9 nem lesz teljes mértékben puritán. Régóta a levegőben lóg a Transit és az Indoor mapping megvalósítása (utóbbi a belső térképezést tenné lehetővé egy épületben).

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése