Komoly harc megy a legjobbakért

Tech Hírek   |   2015.02.08 - 06:52   |   Írta: Zoltan C   |   515

 

tesla model s

A Bloomberg Business egy friss kutatásából (www.bloomberg.com) egyértelműen kitűnik, hogy a Szilícium-völgyben nagy a verseny a top alkalmazottakért. Különösen igaz ez a Teslára és az Applere. A két cég között sajátos kis háziverseny alakult ki: csak tavaly, a Tesla 150 volt Apple alkalmazottat igazolt le. Többet, mint bármelyik másik cégtől! Ne felejtsük, egy autógyártóról beszélünk....

A frissen igazolt volt Apple dolgozókat a Tesla különleges környezetbarát autói és a vezérigazgató Elon Musk személyisége fogta meg. Sokan egyenesen Jobshoz hasonlították őt. Akárcsak Jobs, Musk is hatalmas figyelmet fordít minden egyes apró részletre, ugyanakkor látnoki vezetőnek is tartják. Egy Tesla alkalmazott elmondása szerint, Musknak nincs ellenére az összehasonlítás, kifejezetten szeret Jobs szerepében tetszelegni.

Az Apple szelleme többek között visszaköszön a a 17 inches érintőképernyőben, amit a Tesla autóiba szerelnek. Hasolnó dizájnos, ultramodern kijelzők találhatóak autószalonjaikban, amelyek élén szintén volt Apple munkatársak állnak.

Az igazán nagy kutyák közül, Doug Field nevét érdemes lehet megjegyezni. A Mac Hardver részleg alelnöke volt korábban, ma pedig az új járműveket tervező részleg vezetője. Ugyanakkor fordítva már nem igazán találunk neves igazolásokat. Ezzel Musk rendszeresen kérkedik is, állítása szerint alig néhányan mentek cégétől a harapott almásékhoz. Állítása szerint, még a 250 ezer dolláros aláírási pénz és 60%-os fizetésemelés sem volt csábító emberei számára.

A két cég rendszeresen együttműködött már a múltban is, sőt egyszer állítólagosan az Apple fel is vásárolta volna a Teslát. A mostani tendenciák inkább a különállást erősítik, érdekes lesz látni hová vezet majd ez a két szilícium-völgyi óriás életében.

Forrás: macrumors

Kapcsolódó cikkeke: Az Apple a Tesla felvásárlására készül?

További részletek láttak napvilágot a Tesla-Apple együttműködésről

Tesla S konszept: A képek láttán érthető, ha szeretné az Apple megvenni a céget!

 

 


Kommentek megjelenítése