A Chromecast a legnépszerűbb megosztó nappalinkban

Tech Hírek   |   2015.01.30 - 13:10   |   Írta: Máté Gergő   |   1012

A Google vezető üzleti igazgatója, Omid Kordenstani rengeteg újdonságot elárult a 35 dolláros Chromecast megosztó eszköz piaci helyzetéről. Ez a kis praktikus készülék az Apple TV nagy ellenfele a piacon és a 2014-es utolsó negyedévi jelentések szerint egy új rekordot sikerült elérni: a Chromecast-okon történő megosztások száma elérte az egymilliárdot.

chromecast

Több mint 60%-os emelkedést jelent ez a Chromecast-ek használatában a másfél évvel ezelőtti starthoz képest. Ez annak is köszönhető, hogy egyre több applikáció kezdte el támogatni a telefonról a TV-re történő képmegjelenítést.

Végezetül Kordenstani megosztotta az NPD elemzéseit. Ezek alapján a Chromecast az elsőszámú megosztó eszköz az Egyesült Államokban és ez megalapozta a Google helyét a nappalikban. A jelentés kapcsán világossá vált, hogy a Google ebben a szegmensben egyre nagyobb mértékben fog terjeszkedni a 2015-ös évben.

Az Apple TV kapcsán az új irányvonal a sportcsatornák repertoárjának bővítése, mint például 120 SPORTS. Ezen felül a HomeKit Siri kontroljában (hangvezérlés) játszik nagy szerepet az Apple TV Hub-ként. Érdekes párbajt hozhat a jövő a két gyártó megoldásai között, de egyelőre a Chromecast az elterjedtebb.

Forrás: 9to5google.com


Kommentek megjelenítése