Őrületes pénzeket bukik az Apple a valutaárfolyam ingadozásokon

Tech Hírek   |   2015.01.29 - 07:38   |   Írta: Zoltan C   |   887

Mégpedig többet mint, amennyit egy pénzügyi negyedévben a Google megkeres!

image-4515256

Rekord évet zárt ugyan az Apple, de egyes elemzőket a jelentés egy teljesen másik vetülete érdekelte csak - ahogyan ezt már megszokhattuk.

74 millió eladott iPhone és a legnagyobb profit a ünnepi időszakban - több, mint amennyit valaha bármelyik cég bármelyik negyedévben megcsinált. A pénzügyi negyedév ismertetésekor természetesen ott voltak azok a rutinos róka elemzők akiket igazából csak egy dolog érdekelt: hogyan érintette a céget a rekorderős USA dollár?

A számok pedig makacs dolgok: az dollár erősödése 5%-kal csökkentette az Apple negyedéves bevételét, ez 3,73 milliárd dollár környéke. Csak összehasonlításképpen, a Google 2.83 milliárd dolláros hasznot könyvelhetett el ugyanebben a negyedévben. Hihetetlen számok. Ugyanakkor mindent perspektívába helyez: a régóta károgókat (régóta nincs forradalmi termék, erősödő dollár, feltörekvő kínai cégek stb.) elgondolkoztathatja, hogy melyik céget is kellene inkább félteni.

Mi szeretjük a számokat, úgy hogy álljon itt még egy adat, csak hogy képben maradjunk: ugyanígy az ünnepi negyedévben csak iPhone eladásokból, nagyobb bevétel (51,18 milliárd dollár) származott mint a Googlenek és Microsoftnak együttesen.

Forrás: businessinsider.com

Kapcsolódó cikkek: Mélyrepülésben az orosz valuta: Áll az Apple Store Oroszországban!!!

Ázsiában tarolt az iPhone

Apple: Túl az egymilliárdon


Kommentek megjelenítése