Újra a Samsung lesz az Apple beszállítója

Tech Hírek   |   2015.01.27 - 13:46   |   Írta: Pausch Rita   |   662

Úgy tűnik mégis van olyan érdek, ami miatt a két óriás szögre akasztja a kesztyűt, legalábbis bizonyos ügyekben. Immár a Reuters szerint biztos, hogy az új Apple A9-es chipeknek, a Samsung lesz az egyik fő beszállítója. A Samsung az alkatrészek 75 százalékát gyártja majd a cég texasi gyárában. applesamsung fightoff

A forrásként megjelölt Dél-koreai újságokból azt egyelőre nem tudni, hogy a maradék 25 százaléknak ki vagy kik lesznek a beszállítói, bár arról már terjedtek pletykák, hogy egy tajvani cég. Amire mégis a legtöbben kíváncsiak lennének az a két rivális között született szerződés értéke és tartalma, de sajnos konkrétumok helyett, erről is csak szóbeszéd terjeng, igaz, az milliárdokról szól.

Az viszont bizonyos, hogy már egy hónapja arról szóltak a hírek Dél-Koreában, hogy a Samsung egy új processzoron dolgozik Austinban, Texas államban. Tehát a kép itt össze is állt, hogy miről is volt szó. A BusinessKorea például szintén már múlt hónapban értesült arról, hogy az Apple az újabb iPhone készülékekkel kapcsolatban komolyan támaszkodni fog a Samsungra, mint beszállítóra és nem csak az A9-ben, de egyéb alkatrészekkel kapcsolatban is, mint pl. a memória, az akksi és a NAND flash tár.   

Egyelőre az Apple nem kommentálta a híreket, a Samsung szóvivője pedig annyit mondott, hogy piaci spekulációkkal nem foglalkoznak.

Az A9 chipek feltehetőleg az újabb iPhone és iPad készülékekbe kerülnek.

Forrás: ReutersMacRumors
Kép: Digitaltrends


Kommentek megjelenítése