A Samsung okos órája lemásolná az Apple-ét

Tech Hírek   |   2015.01.19 - 19:00   |   Írta: Máté Gergő   |   566

Hat kiadott okos óra után a dél-koreai gyártó úgy határozott a legegyszerűbb módja az előrejutásnak, ha szimplán lemásolják a 2015-ben érkező Apple Watch-ot, melyet mostanában az Apple’s Digital Crown (az Apple Digitális Koronája) néven is emlegetnek.

apple-watch-digital-crown-940x533

Az első kerekített Samsung okos óra szintén 2015-ben érkezne a SamMobile értesülései szerint. Bizonyos tekintetben a Moto 360-ra is hasonlítana, ám feltűnően erős Apple Watch beütéssel.

Ez a termék az Obris kódnevet kapta és a februári Mobile World Congress rendezvényen mutatnák be. Külön érdekesség, hogy a power gombját az Apple Watch-nál megismert korona alakúra tervezik. Az Apple szabadalmaztatott digital crown-ját (digitális korona) nem másolhatja le a Samsung teljes mértékben, ezért valószínűleg némi változást eszközölnek majd rajta. Egy másik Apple Watch-ból ismert eljárás is bekerülhet: az óra keretének a mozgatásával tudunk majd nagyítani, kicsinyíteni, tekerni vagy éppen applikációt választani.

samsunground-100544453-large

A Samsung által tervezett digitális korona formájú power gomb nem ad sok funkcionalitást, de a forgatható kerettel együtt már jelentős lesz a hasonlóság az Apple órájához. Ráadásul a Samsung nagy számú szabadalmat engedélyeztetett annak érdekében, hogy ezt megvalósíthassa.

Árakról egyelőre semmi pontosat nem tudunk, de mivel a legdivatosabb és legtöbb funkcióval rendelkező high-end terméknek szánják, ezért valószínűleg váltani fogja az utolsó Gear S szériát.


Forrás: cultofandroid.com


Kommentek megjelenítése