Az iPod atyjának kezében a Google Glass sorsa

Tech Hírek   |   2015.01.15 - 21:50   |   Írta: Máté Gergő   |   484

Sokan áhítva várják a Google Glass érkezését, melynek sikere most az Apple korábbi munkatársának, Tony Fadell-nek a döntésein múlik. A Glass Explorer programot Január 19-én leállítják, ami azt jelenti, hogy nem lehet megvásárolni 1,500 dollárért, egyszerűen nem kerül kereskedelmi forgalomba.

Tony Fadell-940x988

Fadell, aki az eredeti iPod tervezésének kulcsfigurája volt tavaly Februárban került a Google-höz, miután az felvásárolta a Nest-et 3,2 milliárd dollárért. Meglepő fordulat, hogy a Google Glass a Google X csoporttól átkerült Fadell fennhatósága alá.

Fadell szerint az első Glass-ek mérföldkőnek számítanak és megmutatták a fogyasztói és vállalati igényeket. Lenyűgözőnek tartja, hogy Ivy-val dolgozhat és az általa vezetett csapattal karöltve a közös tudást felhasználhatja a jövő termékeihez. Leszögezte, hogy továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Nest és a Google-nél végzett munka iránt.

Ivy Ross, a Glass projekt menedzsere szerint a helyzet nem túl rózsás, mert a mozik és az éttermek egyaránt kitiltották a Google Glass-t, így az nehezen terjed. A hordozható eszközök piacán mindenki az Apple Watch robbanására vár, talán ez jelentheti az ágazat felemelkedésének kezdetét.

Korábban a Nest okos termosztátot és füst detektort valamint Dropcam biztonsági kamerákat gyártott Fadell vezetésével. A „Works with Nest” okos otthon eszközök hamar elterjedtek hála az olyan partnereknek, mint az LG a Philips Hue és az Automatic.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése