Siri magyarul?

Tech Hírek   |   2015.01.14 - 11:25   |   Írta: Pausch Rita   |   3372

Az Apple már néhány éve nagy erőfeszítésekkel dolgozik rajta, hogy az iPhone és iPad személyi asszisztenét, Sirit, egyre több nyelven elérhetővé tegye.

siri

Nemrég a 9to5Mac csapata az iOS 8.1.2 verziójában olyan szövegrészletekre bukkant, visszamenően a korábbi iOS 8.1 verzióig, ami arra utalhat, hogy Siri hamarosan új nyelveken fog beszélni. A magazin jelentése szerint az új nyelvek a cseh, a szlovák és a lengyel, tehát van okunk reménykedni, hogy a magyar is közöttük, mellettük lesz, vagy hamarosan követi őket, ha már egyszer Közép-Kelet-Európáról van szó.

siri magyar

Nemrég 22 másik nyelvvel együtt adták hozzá a magyar nyelvet az iOS 8 és az OS X Yosemite diktáló, vagyis a hangot szöveggé alakító funkciójához, ez is további alapot adhat a reménykedésre.

Az Apple állítólag rengeteg újítást tervez az iOS-szel kapcsolatban 2015-re, úgyhogy még az is elképzelhető, hogy minderre idén sor kerülhet. Az iOS 8.2 beta 4 verzióját nemrég tették elérhetővé tesztelésre a fejlesztők számára, külön Bluetooth támogatással az Apple Watch-hoz, úgyhogy nem túlzás, hogy indul az újdonságok ideje az Almánál.

Forrás: 9to5Mac


Kommentek megjelenítése