Saját processzort kerülhet az új Mac készülékekbe

Tech Hírek   |   2015.01.14 - 19:35   |   Írta: Máté Gergő   |   594

A KGI beszámolója szerint az Apple megkezdi saját processzorainak használatát a Mac készülékekben. Elsőként a Samsung által gyártott A10X chippel szerelt Mac-eket köszönthetjük majd 2016-ban. A beszámoló azt sugallja, hogy egy belépő szintű 12 hüvelykes MacBook Air-ről van szó.

keyboardsilver-copy2

Az AP (Application Processor – Applikációs Processzor) 1-2 éven belül mindenképpen a Mac-ekbe kerül. Ezek az Apple felügyelete mellett készülő chipek az Intel Atom és a Core i3 körüli teljesítményt nyújtanák, speciálisan a készülékekhez igazítva.

Ez a teljesítmény viszont nem elegendő a közepes és felsőkategóriás Mac-ekhez. A 10 nanométeres technológiával készülő processzort a Samsung készítené.

Az A9-es chipek a pletykák szerint az iPhone 6S okos telefonokba kerülnének, melyet a Samsung mellett a Global Foundry biztosít. A Samsung balszerencséjére nem tudta megkaparintani a kizárólagos gyártói címet, az A9X típusú iPad modellekbe kerülő processzorokat a tajvani TSMC szállíthatja, míg a Samsung az S1-es chipekben kapott kizárólagosságot (ezek kerülnek az Apple Watch-ba).

kgi-apple-intel-a10-processors

A KGI szerint a következő években az A10-es chip-et, mely az S2-be és az iPhone 7-be kerül a TSMC gyárthatja, míg az iPad-be szánt A10X-et és az ARM-es Mac processzorokat a Samsung gyárthatja.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése