Csúcson az Apple: App Store rekord

Tech Hírek   |   2015.01.08 - 18:11   |   Írta: Máté Gergő   |   873

Akkora a bevétel, hogy nem fér el Tim Cook szekrényébe. Majdnem 500 millió dollárt költöttek a felhasználók applikációkra és az applikációkon belüli vásárlásra az App Store-ban Január első hetében. Már az előző év is csúcsdöntő volt az Apple számára, egy egészen hihetetlen, 50%-os növekedést értek el az App Store-ban, miközben a fejlesztők 10 millió dollárhoz jutottak és 25 milliárdra rúgott a teljes bevétel az applikációkból.

hero

Az almás cég állítása szerint jelenleg 1,4 millió alkalmazás található áruházában és ebből 725,000-et kifejezetten iPad-re készítettek.

„Ez az év borzasztó jól kezdődik a tavalyi rekorddöntés után az App Store és a fejlesztői közösség számára” – mondta Eddy Cue, az Apple Internet Software and Services (Internetes Szoftver és Szolgáltatások) részlegének alelnöke. „Büszkék vagyunk a kreativitásra és az újításokra, amit a fejlesztők az iOS felhasználók számára biztosítottak és arra a 25 milliárd dollárra, amit a fejlesztői közösség elért”.

Tim Cook vezérigazgató kiemelte azt a több, mint egymillió munkahelyet, amit az Egyesült Államokban teremtettek. Az iOS-el kapcsolatos állások száma 627 ezerre nőtt. Ebből 334 ezer más cégeknél valósult meg és 66 ezer Apple alkalmazott lett az Egyesült Államokban országszerte.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése