Mélyrepülésben az orosz valuta: Áll az Apple Store Oroszországban!!!

Tech Hírek   |   2014.12.17 - 07:29   |   Írta: H.A   |   1026

Az orosz fizetőeszköz óriási mélyrepülése miatt az Apple úgy döntött, ideglenesen felfüggeszti az internetes áruházát Oroszországban. A cupertinoi cég szóvivője Alan Haly egy e-mailben nyilatkozott. 

“ Amíg áttekintjük az árképzést, a folyamatosan gyengülő rubel árak miatt sajnos kénytelenek vagyunk zárva tartani az orosz online üzletünket. Elnézést kérünk az ügyfelektől az esetleges kellemetlenségekért!”

Jelenleg, ha vásárolni szeretnénk, a szokásos "Hamarosan visszatérünk" felirat fogad az orosz Apple Store oldalán. A gyenge orosz rubel miatt egy iPhone 6 és 6 Plus ára jóval alacsonyabb, mint más európai országokban. 

russiaiphoneprices

Egy iPhone 6 orosz Apple Store-os ára 39.990 rubel volt, ami a tegnap esti árfolyamon 447 euró vagy 558 dollár ami 140.000 kemény magyar forintnak felel meg. Azt hiszem, joggal lőtte le az Alma le az online boltot. A köztudottan legolcsóbb USA Apple Store-ban is egy iPhone 6 nettó ára 650 dollár, azaz 163.000 Ft. Az elmúlt hetekben ez volt a második alkalom, hogy az Apple felfüggesztette az árusítást Oroszországban a rubel árfolyam ingadozása miatt.

Egyébként a 444.hu oldalán megjelent egy cikk tegnap, Kiontották a rubel beleit (nem túlzás), válságspirálban az orosz gazdaság címmel érdemes elolvasni.


Kommentek megjelenítése