Továbbra is töretlen az iPhone 6 népszerűsége

Tech Hírek   |   2014.12.16 - 08:41   |   Írta: H.A   |   889

Majd három hónapja kapható az Apple legújabb készüléke, a kereslet azonban még mindig jócskán felülmúlja a kínálatot.

455694330

Egy új iPhone kiadása esetén mindig jókora szakadék van a kereslet és a kínálat között. A negyedéves eladási jelentések szerint sokkal több készülék is gazdára találhatott volna, ha az új modellek száma nem maradt volna el ennyivel a kereslettől.

Megszokott dolog ez az Apple-nél, de talán arra még az almás cégnél sem számítottak, hogy ennyire népszerű lesz az iPhone 6 és a 6 Plus. Az eladási rekordok sorra dőlnek meg az új modellek esetében.

A Piper Jaffray piaci elemzője szerint figyelemreméltó, hogy bő két hónappal a megjelenés után is ilyen ütemben fogynak az új készülékek.

„Egy hétfőn kibocsátott új feljegyzés alapján az mutatkozik meg, hogy az új iPhone modellek száma tovább nő, de még így sem képes utolérni a keresletet a termék iránt. Sokkal kevesebb készülék van leltáron, mint tavaly az 5 és az 5c esetében, ez is bizonyítja, hogy az újratervezett, nagyobb kijelzővel rendelkező iPhone-ok hatalmas népszerűségnek örvendenek” – írta Gene Munster. 

Jól mutatja a 6-os modellek népszerűségét, hogy csak az első nap elérte a 4 milliót az előrerendelések száma, ami nagyjából kétszer annyi volt, mint az iPhone 5 esetében. Az első hétvégén 10 millió iPhone 6 és 6 Plus talált gazdára, amivel újabb rekordot döntött meg az Apple az értékesítés tekintetében.

Ui: Én két hete jártam kint az USA-ban és próbáltam iPhone 6-ot venni, de ez szinte lehetetlen volt. Minden áldott nap reggel 6 órakor kezdődik a boltok előtt a sorban állás. 8 órakor sorszám osztás, sok helyen rendőri kísérettel. Természetesen, aki későn jött annak nem marad sorszám, és utána egész nap átveheted a neked félretett maximum 2 db. iPhone 6-ot. A sorban szinte csak ázsiaiak állnak, akik aztán komoly haszonnal tovább értékesítik a télefont. Nekem nem sikerült egy darabot sem vennem.

Forrás: tuaw.com

Kapcsolódó cikkek:Több mint hat millió iPhone kellhet el a hétvégén

Kevesen váltottak Android-ról iPhone 6-ra

iPhone 6: Kínában a nagy a menő

iPhone 6: két hete a kezemben


Kommentek megjelenítése