Börtönben az Apple egykori alkalmazottja

Tech Hírek   |   2014.12.09 - 17:41   |   Írta: H.A   |   970

Megkapta büntetését Paul Devine, aki 2010-ben az Apple jövőbeli terveire vonatkozó információkat adott el ázsiai cégeknek.

apple manager paul devine

Az Apple korábbi globális árubeszerzési menedzserének ügyében pénteken döntöttek, büntetése egy éves, börtönben letöltendő szabadságvesztés, illetve 4,5 millió dolláros (körülbelül 1,1 milliárd forint) pénzbüntetés. Devine még így is jól járt, hiszen sokáig úgy tűnt, hogy akár 20 évre is lecsukhatják a 2011-ben bűnösségét elismerő alkalmazottat.

Devine magánakciója óriási kárt okozott az Apple-nek, amely az ázsiai gyártókkal való tárgyalások során mindig kedvezőtlen helyzetben volt, hiszen a Devine által kiszivárogtatott információk alapján az ázsiaiak jóval kedvezőbb szerződést tudtak kötni, és a haszon egy részét utalták át az Apple „árulójának”. Azt nem tudni, hogy pontosan mely cégeknek adott el információkat Devine, de a hírek arról szólnak, hogy Kína, Dél-Korea, Taiwan és Szingapúr is a vevők székhelyei között szerepel.

A BBC értesülései szerint Devine termékleírásokról, illetve várható készülékekről és áraikról adott információkat a pénzért cserébe. Ebben bűntársa volt Andrew Ang, akit szintén bűnösnek találtak a tárgyaláson.

Meg nem erősített pletykák azt állítják, hogy az Apple már intézkedett a későbbi incidensek elkerülése végett, és kibérelt egy komolyabb biztonsági személyzetet Kínában.


Kommentek megjelenítése