Alma a Fehér Házban

Tech Hírek   |   2014.12.08 - 17:20   |   Írta: Pausch Rita   |   1071

A Fehér Házban ilyenkor már nagy a sürgés-forgás, a karácsonyi készülődés. Mikor meglátjuk az első képeket minderről, azt hihetnénk, hogy egy profi fotós egy nagy DSRL géppel kattintgatott, ám a valóság ennél sokkal meglepőbb.

feherhaz3

Mert az valóban igaz, hogy a képeket profi fotós készítette, ám a DSLR-t ezúttal otthon hagyta, és helyette az iPhone 6 Plus-t használta. Az itt látható képek mindegyike az új iPhone nagyobbik verziójával készült.

A szabadúszó fotós, Brooks Kraft, immár 10 év fotózza a Fehér Ház különféle eseményeit, de idén úgy döntött, hogy próbára teszi az iPhone 6 Plus készülékét a profi masinája helyett. Ennek a döntésnek több oka is volt, amellett, hogy a telefon sokkal inkább kézreálló és megfelelő beállításokkal igazán jó képek készíthetőek vele, az sem volt utolsó szempont Kraft számára, hogy így a Fehér Házban is könnyebben mozgott.

feherhaz1

Köszönhetően a készülék egy nagy tükrös géphez képest sokkal diszkrétebb megjelenésének, sokkal több intim pillanatot volt lehetősége elcsípni a fotósnak, mint korábban, mert sokkal észrevétlenebb maradt.

Kraft a Time magazinnak mesélt az élményeiről az iPhone 6 Plus-szal. A fotós állítja, hogy, ha valakinek egy iPhone van a kezében az emberek teljesen máshogy reagálnak, mint, amikor a DSLR. Szerinte ilyenkor sokkal lassabb az emberek reakcióideje, mert egy számukra megszokottabb dologról van szó.

feherhaz2

Brooks Kraft leggyakrabban a „négyzet” módban használta az iPhone-t, mert így szerinte nem kell sokat állítgatni. Azért a DSRL-t természetesen nem hajítja a sarokba, különösen a „fontos eseményekre” biztosan magával viszi, de azt mondja, hogy nála az Apple készüléke is jól vizsgázott egy ilyen könnyedebb rendezvényen. 

feherhaz4


Kommentek megjelenítése