Kínai okostelefonról másolta az Apple az iPhone 6 dizájnját?

Tech Hírek   |   2014.12.03 - 18:47   |   Írta: H.A   |   1098

digione-iphone-01

A kínai okostelefonok gyártója, a Digione azzal vádolja az Apple-t, hogy az iPhone 6 és 6 Plus kinézetét az övékről lemásolva készítette el az almás cég.

A Macworld jelentése szerint a kínai cég nyilvánosságra hozta tegnap azt a levelet, amelyet eredetileg az Apple-nek küldött el még szeptemberben, és azt tartalmazza, hogy az Apple új iPhone-jai megsértik a szabadalmaztatási engedélyüket, amelyet még júliusban kaptak meg a kínai Állami Szabadalmi Hivataltól.

digione-iphone-clone-patent-02digione-iphone-clone-patent-03digione-iphone-clone-patent-01

A Digione készüléke körülbelül 130 dollárért kapható, 5.5 inches kijelzője van, és Android operációs rendszert használ. A cég állítólag még januárban adta be a szabadalmaztatási kérvény, amit nyáron meg is kapott.

Az Apple-t nyilvánvalóan nem nagyon foglalkoztatta a Digione panasza, ezért döntött úgy a kínai cég, hogy közzéteszi a levelet annak a reményében, hogy felhívja a figyelmet magára.

Természetesen nem ez az egyetlen olyan kínai gyártó, amely az iPhone-hoz hasonló készülékeket próbál meg kifejleszteni, azonban a Digione telefonjának a dizájnja sokkal jobban hasonlít az Apple-éhez, ha nem nézzük a színválasztást.

Mindennek a tetejébe úgy tűnik, hogy a Digione értékesítési oldalát annak készülésekor az Apple saját weblapjának a dizájnja ihlette meg. Egy biztos, nem ez lesz az utolsó dolog, amit hallunk a két cég konfliktusáról.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése