Előkészületben a hivatalos Game Boy emulátor

Tech Hírek   |   2014.11.29 - 10:46   |   Írta: H.A   |   1071

gameboy-emulator-01

A TechCrunch jelentése szerint a Nintendo nemrég egy új szabadalmi kérelmet adott be, ami arra utalhat hogy végre hivatalos Game Boy emulátor is érkezhet a mobil platformokra.

Ez egy elég nagy piaci rés, már régóta az iOS eszközökön, és több alternatívát is próbáltak kiadni, viszont a hivatalos App Store-ból általában törlésre kerültek, és a külső telepítési módszereket már sikerült kivédenie az Apple-nek.

Mac-en és PC-n viszont vannak rendes emulátorok, és elég nagy a felhasználói bázis is hozzá, ha a Nintendo kiad ilyet a mobilos piacra is, biztosan magas letöltésekre számíthat.

A kérelem szövege szerint Game Boy, Game Boy Color és vagy Advance játékok futtatására képes szoftveres emulátort készítenek, alacsony képességű platformokhoz. Példaként felhozva a repülőgépek vagy vonatok háttámlába épített kijelzőit, PDA-kat és mobiltelefonokat (habár ebből az előbbi kettő már kihaló félben van). Ezenkívül kiemelik hogy különböző optimalizálási módszerekkel a játékélmény legalább olyan jó lesz mint a natív platformokon. 

Az Android esetében valamivel jobb a helyzet, ott könnyebb emulátorokat találni és még a Google Play áruházból is letölthető néhány, szóval egyértelműen az iOS esetében lenne nagyobb dobás a hivatalos megjelenés.

Sajnos más információ eddig nincs, de ez is elég nagy előrelépésnek számít, mivel évek óta csak a perek jönnek a Nintendo részéről az emulátor fejlesztő csapatok felé. Remélhetőleg ez a kérelem nem csak egy újabb vádalap része és talán neki is állnak fejleszteni az alkalmazást.


Kommentek megjelenítése