Miért adhat hálát Tim Cook?

Tech Hírek   |   2014.11.27 - 21:21   |   Írta: Pausch Rita   |   667

Az Egyesült Államokban ma ünnepelik a Hálaadást. A Cult of Mac ezt jó apropónak tartotta összegyűjteni mindazokat a dolgokat, amiért az Apple erős menetelése nyomán, a cégvezető igazán hálás lehet. A sikert kísérő nehézségek és kudarcok ellenére is kiemelkedő évet zár idén a cég. Nézzük végig, hogy mennyire!

timcook thankful

Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus dübörgő sikert aratott. Még akkor is, ha sokan nem egészen azokra a funkciókra és megjelenésre számítottak, ami a polcokra érkezett. A két új modell nem csak megdöntötte az első héten a 10 millió eladott darabszámot, de az előrejelzések szerint az ünnepek előtt a 70 milliós eladást is elérheti.

Az új iPhone megjelenéséhez csatolt iOS 8-ra váltás, bár igencsak döcögősen indult, a végére néhány egyre sikeresebb újításnak köszönhetően (pl. Apple Pay) végül sínre került. Mostanra a felhasználók fele letöltötte az új verziót, amivel ugyan nem döntötték meg az iOS 7 rekordját, de elfogadható eredménynek számít.

Az Apple részvényei az év eleje óta 50 százalékos emelkedést mutatnak. Sőt, szerdán a cég tőzsdei kapitalizációja elérte a 700 milliárd dolláros küszöböt. Az előrejelzések szerint pedig várhatóan még tovább emelkedik.

Néhány vélemény szerint az idei az Apple eddigi legizgalmasabb termékkínálata. Bár több kritika is megfogalmazódott, miszerint az Apple innovációja csökkent Tim Cook vezetése alatt, ám ezzel sokan nem értenek egyet és példának hozzák a Watch-ot.

timcook thankful2

Másik példa lehetne az innovációra az Apple Pay, ami egész egyszerűen forradalmasítja a mobil fizetéseket. Az NFC technológiát felhasználva, kiaknázva és biztonságossá téve egy egyszerű és mindenki számára jól használható új fizetési módot hoztak létre, amit napról napra többen használnak és egyre több helyen fogadják el.

Az Apple a nemzetközi terjeszkedésbe is keményen belecsapott 2014-ben és kezd igazán globálissá válni. Az év elején szerződtek a China Mobile-lal, ezzel egy óriási piacot szerezve. Nem mintha a többi ázsiai országban nem lenne óriási az érdeklődés az Apple készülékek iránt.

Míg az Apple töretlenül fejlődik, nő és terjeszkedik, addig viszont mindenféle kárörömtől mentesen a konkurenciára rájár a rúd. Például a nagy vetélytárs, a Samsung, közel sem könyvelhetett el óriási sikereket az eddig sikerszériás Galaxy S vonal legújabb modelljével, sőt...

Tehát Tim Cook-nak az esti pulykavacsora után, bizony van miért hálásnak lennie. Különös tekintettel arra, hogy még nincs vége az évnek.     


Kommentek megjelenítése