Búcsút mondhatunk a ronda hátlapi címkének

Tech Hírek   |   2014.11.27 - 19:28   |   Írta: Máté Gergő   |   834

Az egyébként sok tekintetben nagyszerű és versenyképes iPhone okos telefonokon és iPad készülékeken mindig is borzasztóan szemet szúrt az a ronda hátlapi nyomtatás, mely az FCC, CE logo-t, a modell számot, valamint a szériaszámot tartalmazta.

iphone-fcc-640x384

Szerencsére Jony Ive és csapata most változtatott ezen, az új dizájnból már száműzték a címkéket. Ez az új „E-label Act” törvénynek is köszönhető, melyet Obama elnök a szerdai napon írt alá, lehetőséget nyitva ezzel arra, hogy a telefon gyártók szoftver alapú címkézéssel lássák el termékeiket.

A Federal Communications Commission (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) szabályainak módosításával végre az eszközök méretének csökkenésére érzékenyebb törvénykezés létesült. Való igaz, hogy az iPhone okos telefonok nagyobb méretűek lettek és várhatóan egy 12,2 hüvelykes iPad is „úton van”, de az Apple Watch esetében teljesen jogos az érvelés, valamint az iPhone-ok sokkal letisztultabbak lesznek a hátlapi nyomtatás nélkül.

Deb Fischer szenátor, aki aláírta a törvényt, „józanész által diktált” szabályozásnak nevezte, melyet a 21. század igényeire szabtak.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése