Az Apple reagált a Masque Attack-re

Tech Hírek   |   2014.11.14 - 11:50   |   Írta: H.A   |   576

maskattack

A legújabb biztonsági rést az Apple készülékein MasqueAttack-re keresztelte a sajtó, amely abból áll, hogy a külső támadó bármely alkalmazást kicserélhet a készülékünkön egy saját fejlesztésűre, úgy, hogy az illető nem is tud róla!

Az Apple a következő közleményt adta ki ezzel kapcsolatban:

„Úgy terveztük meg az OS X és iOS operációs rendszereket, hogy beépített biztonsági védelemmel legyenek a fogyasztók segítségére, és figyelmeztesse őket még azelőtt, hogypotenciálisan rosszindulatú szoftver kerülne telepítésre” – nyilatkozta az Apple szóvivője az iMore-nak. „Nem vagyunk tisztában azzal, hogy mely felhasználókat érintette ez a támadás, azt javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy csak megbízható forrásokból töltsenek le, mint például az AppStore, és vegyék komolyan a figyelmeztetéseket. A vállalati felhasználók egyedi alkalmazásletöltésénél használják a cégük biztonságos oldalát.”

  1. Masque Attack-nek szüksége van a felhasználó jóváhagyására, így egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy egy óvatlan mozdulattal akár fontos adatok sorát szolgáltassuk ki a támadóknak.



Kommentek megjelenítése