Jony Ive elégedett az iPhone új dizájnjával

Tech Hírek   |   2014.11.10 - 08:15   |   Írta: H.A   |   955

jony ive header1

Itt egy kis csemege Jony Ive-től, aki a Vanity Fairnek beszélt az iPhone alakjáról, és annak változásáról.

„Miért tértetek vissza a lekerekített formához, ami, ha jól emlékszem, még a legelső iPhone-nál volt alkalmazva. Utána jöttek a gyönyörű, szögletes élek, amiről azt mondta, hogy könnyebb felvenni őket, nem?” – kérdezte a Vanity Fair munkatársa.

„Sok évvel ezelőtt csináltunk egy prototípust nagyobb kijelzővel. Az volt a koncepciónk, hogy mivel notebookokat is gyártunk nagy képernyővel, legyünk egységesek” – kezdte Ivy.

„Érdekes újítás volt a nagyobb képernyő, de a végeredmény egy elég vacak termék volt. Nagy volt és nehézkes, hasonlóan a versenytársakéihoz. Úgy véltük, hogy nincs meg az a veszély, hogy a vásárló a markáns külsőt részesíti előnyben a funkciókkal és teljesítménnyel szemben, hiszen nagyszerű termékünk van. Évekkel ezelőtt rájöttünk, hogy fontos lesz nagyobb kijelzőket kifejlesztenünk, ahhoz viszont sok dolgot kellett megcsinálnunk, hogy a végeredmény egy igazán impozáns termék legyen.”

iPhone 6 camera rear

„A telefonnak szükségszerűen szélesebbnek, vastagabbnak és súlyosabbnak kellett lennie, ez egyértelmű a nagyobb kijelző esetén. Fontos volt azonban, hogy kényelmes legyen a fogása, és ne érezzük olyan szélesnek, emiatt döntöttünk a lekerekített forma mellett” – adta meg a választ az SFMOMA-életműdíjas dizájner.

Mit gondoltok, szükségszerű volt visszatérni a lekerekített élekhez?

Cikk forrása: TheVerge.com


Kommentek megjelenítése