iPhone-os szelfi portrék

Tech Hírek   |   2014.11.10 - 20:36   |   Írta: Pausch Rita   |   1410

Amikor az embert azt hinné, hogy a szelfikben már nincs fantázia és minden módon próbálták, akkor kreatív egyének még mindig új és új ötletekkel állnak elő. Talán emlékeztek a budapesti szobor szelfikre...

museumselfies1

Most erre az alternatívára, szobrok helyett, festmények kerülnek egészen új megvilágításba. A különféle korok festményeit úgy állítják be az ügyes műkedvelők, mintha a portréjukat maguk a képen látható alanyok készítették volna okostelefonjaikkal. Az ötlet egyébként nem rossz. Bár elképzelni is szörnyű, hogy mennyi műkinccsel lenne szegényebb a világ, ha már a reneszánsz századaiban iPhone-okkal rohangáltak volna, utólag viszont vicces a képeket így látni. Sőt, így még talán azokhoz is eljutnak a műalkotások, akiknek nem egészen ez az érdeklődési köre egyelőre.

museumselfies5

Az ötlet egy Tumblr blog szerzőtől, Olivia Muus-tól származik. A Museum of Selfies bloggere azt írja, hogy a projektjük akkor kezdődött, amikor egy barátjával (másként a „jobb kezével”) ellátogattak a koppenhágai Dán Nemzeti Galériába. „A vicc kedvéért készítettem egy képet és nagyon tetszett, hogy ez az egyszerű dolog mennyire megváltoztatta a karaktereket és az arckifejezéseknek milyen új értelmet adott.”

museumselfies4 

Az ötlet odáig jutott, hogy az egy képből több lett. A blog azóta is bővül a képekkel, de persze a blogger biztatja is a képek beküldésére az olvasókat.

Szerintem a XIX. századi magyar festőnk, Barabás Miklós, által készített portrék is igazán jó alapot biztosítanának egy-egy ilyen festmény szelfihez. Vállalkozó kedvű olvasók esetleg? 

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése