iPad Air és iPad Air 2 kamera összehasonlítás

Tech Hírek   |   2014.10.30 - 09:37   |   Írta: H.A   |   1882

ipad air camera comparison main hero

iPaddal nem olyan elegáns fotózni mint egy mobillal vagy egy rendes fényképezővel, mégis sokan ezt részesítik előnyben a nagy kijelző miatt. Néhány esetben, ha már minden más eszköz lemerült nálunk még különösen jól is jöhet hogy van egy egész elfogadható másodlagos kameránk.

Ezért az iMore készített pár fényképet a két tablet kamerájával, és jól látszik hogy sokat fejlődött idén is, habár az előző iPad sem teljesít rosszul.

specasd

Baloldalt az iPad Air 2, jobboldalt az iPad Air fotói láthatóak.

Általános fényképezés

general sample ipad airs 1

general sample ipad airs 3

general sample ipad airs 5

A képeken nincs bekapcsolva a HDR és nem lettek szerkesztve. Csak egy kicsit mondható jobbnak az Air 2 a képek színhelyességét és élességét tekintve.

HDR fényképek

hdr samples ipad airs 2

hdr samples ipad airs 4

hdr samples ipad airs 6

Ezeknél a mintáknál be volt kapcsolva a HDR. Itt ugyan szoftveresen dől el a képek összekombinálása, mégis az Air 2 jobb munkát végzett és például az útról készült fotónál komolykülönbség látszik az élesség és a részletek tekintetében. Bár ez is főleg a nagyobb megapixelnek köszönhető.

Makró fotózás macro samples ipad airs 2

macro samples ipad airs 4

macro samples ipad airs 6

Néhány fotónál szinte alig érezhető a különbség, az összhatásban viszont itt is az új iPad a nyerő, szintén az élesség és a színhelyesség tekintetében.

Alacsony fényerejű képek low light samples ipad airs 2

low light samples ipad airs 3

low light samples ipad airs 4

Még mindig nem kapott az iPad vakut, és talán ez a legnagyobb hátránya ha sötétben akarunk vele képeket készíteni. Sajnos a fotók alapján egyik sem viselkedik túl jól, de itt is elmondható hogy egy kicsit élesebb az új Air, szóval az a plusz 3 megapixel elég lényeges különbség.

Panorámák

Felül az Air 2 , alul az Air fotói láthatóak

pano samples ipad airs 1 

pano samples ipad airs 2

Ezek a képek is főleg a szoftveren múlnak, viszont itt is elég közel áll egymáshoz a két gép. 

Mondhatni hogy szinte alig van változás, az Air 2 jobb felbontását leszámítva.

Előlapi kamera selfies ipad air samples 1

selfies ipad air samples 2

Végre egy olyan kategória amiben egyértelműen győztes az új iPad. Itt a sima Air-el készült képek sokkal mosottabbak és kékesek, szóval lényegesebb a különbség az előlapi kamerában.

Speciális beállítások 

Mindkét eszköz képes time-lapse és panoráma fotók készítésére, viszont az új iPad megkapta az 5S-ben bemutatott lassított felvétel és sorozatkép módot. Ezek már komolyabb döntési pontok lehetnek, mivel akinek gyorsan mozgó dolgokat kell fotóznia, ezek elengedhetetlen újdonságok.

Összegzés

Az elmúlt években elég lassan fejlődött az iPad kamerája. Még mindig le van maradva az iPhone 6 vagy 6 Plus-hoz képest, viszont az előző iPad modellekhez képest így is nagy ugrásról van szó. Több szempontból is javítottak rajta és nem csak a megapixelek száma lett felhúzva.

Az Air 2 ezen kívül is sok hasznos újdonságot kapott, mint a Touch ID és a gyorsabb processzor, viszont ha már van egy iPhone 5S vagy újabb telefonunk akkor nem feltétlen éri meg sietni a frissítéssel és ahogy látható, a tavalyi Air sem volt sokkal lemaradva.

Forrás: iMore.com


Kommentek megjelenítése