Továbbra is fennáll az Apple és a Nike partnersége

Tech Hírek   |   2014.10.23 - 15:09   |   Írta: Máté Gergő   |   960

nike fuelband se

A Nike vezérigazgatója, Mark Parker interjút adott Stephanie Ruhle-nak a Bloomberg-től és főként a termékstratégiáról beszéltek. A 13 perces „Market Makers” részben Parker megerősíti, hogy az Apple viselhető eszközei kerültek a célpontba, és 9:45-kor a két cég partneri kapcsolata is szóba kerül.

Korábban a Nike beszüntette a saját FuelBand nevű viselhető eszköz fejlesztését, mivel véleményük szerint a jelenlegi piaci helyzet nem elég kedvező.

„Úgy gondolom a jövőben abszolút nagy szerepe lesz ezeknek”, mondta Parker. „A megjelenésük azonban kritikán aluli. Jelenleg csak az eléggé geek kinézetű eszközök közül lehet választani, a jövőben viszont meg fogják látni az elrejthetőbb (feltűnés mentesebb), jobban integrált és stílusosabb és több funkcióval rendelkező változatokat”.

Parker nem árult el részleteket az elkövetkező Apple-Nike kooperációról, de a két cég hagyományosan jól dolgozik együtt az egészségügyi és fitnesz technológiákban. Az Apple eladta a FuelBand fitnesz karkötőket a viszonteladói üzleteiből és a Nike+ Move applikáció volt az első, ami támogatta az iPhone 5S-be szerelt M7 társprocesszort.

A Nike és az Apple fitnesz partneri kapcsolata 2006-ra nyúlik vissza, amikor elkészítették a Nike+iPod termékeket, mint a Sport Kit, melynek segítségével a szenzorok a Nike cipőiben fontos információkat továbbítottak az edzésről az iPod nano-ra. Parkernek szintén régi kapcsolata van az Apple vezetésével, Steve Jobs-al és Tim Cook-al is együtt dolgozott.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése