Mostantól regisztrálhatjuk az üzletünket az Apple Maps rendszerében

Tech Hírek   |   2014.10.23 - 08:26   |   Írta: H.A   |   1142

Screenshot2014-10-2214.15.27

Vannak olyan szolgáltatások, mint például az Apple Pay, amire éveket kellett várni és mégis nagy valószínűséggel sikerül vele betörniük a mobilfizetés piacára. Az Apple Maps viszont talán a legrosszabb példa az ellenkező esetre. Egyszerűen a Google Maps monopol helyzetben van a térkép szolgáltatások között, és amiatt hogy régi, megbízható és ismert, a legtöbb információt belőle érhetjük el. Az Apple Mapsban nincs rendes tömegközlekedési információ Budapesten (és valószínűleg sok más nagyobb városban sem) és ha beírjuk a kedvenc pékségünket, valószínűleg egy hasonló nevű utcát dob ki.

Most, pár évvel a megjelenés után, végre bekerülnek a kis cégek, vagyis beregisztrálhatják őket, már ha van aki akar ezzel foglalkozni. 

Szerencsére nem túl megerőltető, a legfontosabb hogy legyen egy email címünk ami az üzlet weboldalához köthető. Az új kezelőfelület a Maps Connect névre hallgat, és biztosan kapunk még új funkciókat a jövőben a térképeink kezelésére.

Habár az Apple Maps sajnos még mindig nem alternatíva a Google Maps helyett, bizonyos szempontból jó látni hogy foglalkoznak vele, mert bármikor dönthet úgy a Google hogy telepakolja reklámokkal az oldalt, és az elég nyomós indok lenne hogy áttérjünk erre.

mapsconnect.apple.com


Kommentek megjelenítése