Az elveszíthetetlen esernyő

Tech Hírek   |   2014.10.19 - 20:04   |   Írta: Pausch Rita   |   921

Bár egyelőre viszonylag kegyes volt hozzánk az ősz, bizonyára lesz még eső. Márpedig a legrosszabb egy esős reggelen, amikor induláskor eszmélünk rá, hogy nincs meg az esernyőnk. Jön a tanakodás. Vajon hol van a lakásban? Ha sehol, akkor újabb kérdés hegyek. Mikor használtam utoljára? Hol jártam vele? Végül pedig a szomorú tanakodás: vajon hol vesztettem el?

iernyő

A Blunt igazán jó hírrel szolgálhat azoknak, akik notórius esernyőelhagyók. Ennek itt vége. A Blunt összeállt a helymeghatározó chipeket gyártó, Tile céggel, és közösen megalkották az elveszíthetetlen esernyőt. Egy esernyőt, aminek a pontos helyzetét egy iOS app segítségével könnyedén meghatározhatjuk.
Ha hallótávolságon belül van az ernyő, akkor hangjelzésre késztethetjük az alkalmazással, ha viszont jártunkban, keltünkben elhagytuk, akkor az applikáció megmutatja a legutolsó pontot, ahol érzékelte.

Az iEsernyő két modellje is érkezik. Egy kisebb, összehajtható, ami a Metro X_S + Tile fantázianevet kapta, és egy nagyobb, normál esernyő Classic + Tile névre keresztelt. A start up kampányban előrendelhető mindkét típus 69, illetve 99 dolláros elővételi árakon.

iernyő2

A Tile egyébként tavaly nem kevesebb, mint 2,6 millió dollárt hozott össze egy start-up kampány során, az aprócska helyzet meghatározó eszközével. A kis Tile-ok Bluetooth segítségével bármilyen közelben lévő iPhone készülékkel képesek tudatni a helyzetüket – még idegenékével is. Így az alkalmazás tudja, hogy utoljára hol észlelték a Tile-t, függetlenül attól, hogy kinek a készüléke is vette a jelet, viszont csak az fogja látni, akihez a kis kütyü igazából tartozik. Vagyis minél többen használják a kis jeladót, annál hasznosabbá válik.

A Blunt esernyője és a Tile összeboronálása tehát egészen egyszerűre sikeredett. Az esernyő egyik sarkában kialakítottak egy aprócska rekeszt a Tile eszköz számára, majd elhelyezték benne. Így az okos kis kütyü diszkréten megbújik azt esernyőben, miközben jelzi, hogy az épp hol van. Ráadásul a Tile el is távolítható és használható máshol is, ha épp a felhasználónak máshol van rá szüksége, például egy verőfényes napon.

Egyszerű, de nagyszerű kis dolog, ha már sokan hajlamosak vagyunk a feledékenységre.

Az oldalon egyébkén megvásárolható jelenleg a Tile.

Forrás: The Verge


Kommentek megjelenítése