iKutya, hogy a kedvencek se maradjanak ki

Tech Hírek   |   2014.10.15 - 11:49   |   Írta: H.A   |   877

Talán emlékeztek a cikkünkre az okos kutyatálról, ami távollétünkben foglalkoztatja, tanítgatja, és persze megeteti kedvencünket. Hogy szeretett háziállataink se maradjanak ki a korszerűsödő iVilágunkból, íme egy új megoldás, hogy még többet figyelhessünk kutyusunkra.

Az már nem újdonság, hogy akár egész nap jegyezheti egy karperec az aktivitásunkat (vagy épp annak teljes hiányát). A Whistle-nek köszönhetően immár a kutyusunk aktivitását is mérhetjük! Séta, szundikálás vagy játék? Hamar rájöhetünk, hogy a kutyusunk azért hízott meg kicsit, mert keveset mozog. De akár célokat is kitűzhetünk az állattal közös tevékenységeinket illetően, vagy csak emlékeztetőket tehetünk, hogy például mikor kell állatorvoshoz vinni. A séta közben kérhetünk bejelentkezést, ha más (például a gyerekünk) sétáltatja kedvencünket, sőt a későbbiekben a gyártó tervez bevezetni egy GPS alapú készüléket is, ami nyomkövetésre is alkalmas lesz.

A Whistle-t bármilyen nyakörvre rá lehet illeszteni, lehet Wi-Fin és Bluetooth-on keresztül is szinkronizálni és a kütyü iOS alkalmazásával egy csomó egészségügyi és aktivitási adathoz juthatunk a kedvencről.

whistle2

Ezzel az újdonsággal a kutyusunk napi táncrendje sem marad felügyelet nélkül.  Az észak-amerikai Apple Store-okban ezt a kutyatulajdonosoknak hasznos kis kütyü nemrég kerül forgalomba és 99 dolláros áron kapható.

Mivel az app együtt fog működni a HealthKit API-val, így a felhasználó saját orvosánál azért majd lehet némi keveredés, hogy például miért is kapott az illető veszettség vagy szopornyica elleni oltást vagy falt fel egy kiló kutyatápot… Azért remélhetőleg viszonylag könnyű lesz kibogozni a szálakat.

 


Kommentek megjelenítése