Ki lesz Steve Jobs a filmben?

Tech Hírek   |   2014.10.04 - 09:07   |   Írta: Pausch Rita   |   726

A Sony Pictures Steve Jobs életéről akar filmet készíteni. Erről már sokan hallottak, mert évek óta szó van róla. Ám valamiért a film előkészületei nem úgy haladnak, ahogy kéne. Valahogy úgy készül a produkció, mint Luca széke és még a stábtagokban sem sikerül megegyezésre jutni.

jobs film

Az egyetlen, ami már bizonyos, hogy a forgatókönyvet az az Aaron Sorkin írja, aki a Facebook film forgatókönyvét is készítette. A jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy a script már el is készült.

Ám egyelőre sokkal fogósabb kérdés, hogy melyik híres színész jelenítse meg Jobs-ot.
Eredetileg a néhai Batman, Christian Bale, nevét emlegették a potenciális rendezővel, David Fincherrel, valószínűleg elég jó csapatot alkotva. Fincher volt a rendezője a Facebook filmnek is, de ő jegyzi „A tetovált lányt”, a „Zodiákust” és „Benjamin Button különleges életét”. Viszont Fincher  is kiesett, mert 10 millió dolláros gázsit és teljes alkotói szabadságot kért, de a stúdió ezt nem akarta megadni.   

Miután Fincher kikerült, a Sony már a rendező választását, Bale-t, sem akarta. A hírek arról elkezdtek terjedni, hogy a zseniális alakításaival már rég Oscart érdemelt, de még mindig nem kapott, Leonardo di Caprio fogja eljátszani Steve szerepét. A Hollywood Report jelentése szerint viszont di Caprio is kiesett a kalapból.
A válogatási dráma folytatódik. Újra Bale-re gondolnak a készítők, és mellette még Matt Damon, Bradley Cooper és Ben Affleck is szóba jöttek. Az utóbbi színész viszont épp most írt alá egy másik filmre.  Bár a jelenlegi állás szerint kérdéses, hogy annak munkálatai ütköznének ezzel az egyelőre elég ködös produkcióval.

Az IMDb-n a film Untitled Steve Jobs Biopic címen szerepel, vagyis még nincs pontos címe sem. Jelenleg a stábból Aaron Sorkint tüntették fel forgatókönyíróként és az angol Danny Boyle (Gettómilliomos, Trainspotting) került a rendezői székbe.

jobs movie

Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a filmmel kapcsolatban semmi sincs még kőbe vésve. Bár a forgatás megkezdését eredetileg idén őszre tervezték, feltehetően ez is tovább csúszik. Az viszont mindenképpen haladásként értékelhető, hogy az IMDb-n már „előkészítés alatt” állapot szerepel.

2013-ban már Ashton Kutcher is eljátszotta Jobs-ot egy másik produkcióban, de Sorkin egészen más oldalról akarja megfogni az egész történetet. Külön hangsúlyt szeretne fektetni a híres keynote-okra és arra, ahogy azokat Steve megélte. A film készítése során Steve Wozniak tanácsadóként segíti majd a munkálatokat és Walter Isaacson, a Steve Jobs életrajzi könyv írójának anyagait is felhasználják.   


Kommentek megjelenítése