Okos hotel – Bejelentkezés iPhone-nal

Tech Hírek   |   2014.10.01 - 09:49   |   Írta: Pausch Rita   |   1306

Az okos szót már sok tárgy elé sikerült odabiggyeszteni az utóbbi években, de hogy egy hotel miként lehet okos, az sok kérdést vet fel.  

hub1

A „Hub” a Premier Inn bemutatásában, egy idén novemberben, Londonban nyíló hotel lesz futurisztikus szobákkal. Az, hogy a szobák a minimál dizájn jegyében kerülnek berendezésre, még önmagában nem tenné a szállót okos hotellé. Igaz, hogy a szobánkba belépve egy sci-fi díszletben érezhetjük magunkat, mintha csak egy űrhajó 11,4 nm-es kabinjába léptünk volna, amihez persze jár külön fürdőszoba és szekrény és 40 hüvelykes Smart TV is dukál. De talán megnehezítheti a pihenésünket éjszaka, hogy majd fülelünk, nehogy meghalljuk az Alient, C3PO véget nem érő fecsegését, vagy Spock kapitány elsuhanását az ajtónk előtt.

A Covent Gardenben helyet kapó hotel egyébként egy pénztárcabarát 650 szállót számláló szállodalánc tulajdonát képezi és a legfőbb célkitűzésük összehozni a helyszínt, az árat és a külső megjelenést, ami egyedül a szobák méretének a kárára megy.   

hub2

Az okos hotelnek saját, az App Store-ból ingyenesen letölthető iOS alkalmazása van, amiből nem csak előre tudunk magunknak szobát foglalni (vagy lemondani a foglalást), de is be tudunk jelentkezni érkezéskor, a szobákban állítani tudjuk a hőmérsékletet, a lámpákat kontrollálni, sőt még az okos tévét is irányíthatjuk vele. Természetesen a reggelink miatt sem kell telefonálgatni a hotel recepcióra, azt is megrendelhetjük vele, gusztusos fényképek alapján. Így néz ki a jövő szállodája, kérem szépen, immár novembertől Londonban. A személyzettel a vendég szinte alig kerül kapcsolatba, még a kérdéseit is felteheti az app-on keresztül.    

Azért, hogy minden zökkenőmentesen történjen, a szálloda természetesen szupergyors wi-fit biztosít vendégeinek és az árszabás is várhatóan igen kedvező lesz, olcsóbb, mint a többi szállodájukban.

Amennyiben a hotel sikeres lesz (és miért ne lenne az), az elkövetkező három évben további 10 megnyitását tervezik Londonban és szerte az Egyesült Királyságban.

Mi kipróbálnánk. Ti mit szóltok hozzá, kedves olvasók?

 http://youtu.be/yfvkOznDr2o

 


Kommentek megjelenítése