Az iOS 8 “Összes beállítás törlése” opciója az iCloud adatokat is törölheti!

Tech Hírek   |   2014.09.29 - 21:46   |   Írta: H.A   |   1607

resetallsettings

Érdekes módon korábban még nem kellett visszaállítanom úgy iPhone-t hogy az adatokat ne töröljem róla, ezért szinte el is feledkeztem arról, hogy külön opció létezik arra, hogy úgy állítsuk gyári állapotba hogy megtartsa a dolgainkat.

Ezzel szemben ezt a gombot csak óvatosan szabad használni az iOS 8 alatt, mivel jelenleg néhány esetben törölheti az iCloud Drive dokumentumainkat, kiemelten az iWork részén. Több felhasználó visszajelzése alapján, a MacRumors fórumáról, úgy tűnik véglegesen törli a dolgokat, szóval előtte mindenképpen készítsünk egy biztonsági mentést róluk.

Egy kissé ironikus a dolog, mivel az “Összes beállítás törlése” gomb megnyomásakor egyértelmű üzenetet kapunk arról hogy “Adat vagy média nem kerül törlésre”, viszont mostanában úgy néz ki valami nem stimmel az Apple tesztelő csapatánál.

Még rosszabb a dologban, hogy a törlést rendes módosításnak tekinti az iCloud, vagyis a többi eszközünkről is törlésre kerül a szinkronizálás után! Ha véletlenül tehát mégis rányomtunk a gombra, gyorsan kapcsoljuk ki a netet a többi dolgunkon hogy átmásolhassuk valahova a fájlokat.

Ha nagy a gond, van lehetőségünk jelezni a support.apple.com-on egy üzenet formájában (angolul), és visszaállíthatják nekünk az elveszett fájlokat. 

Véleményem szerint az iCloud Drive a Yosemite végleges változatáig biztosan lesz alakítva, azon ugyanis több hibát produkál, és egy rendszerbe tartozik a kettő. Októberben remélhetőleg orvosolva lesz mind.


Kommentek megjelenítése