Alig 9 darab iPhone 6 Plus hajlott el – az Apple kicseréli őket

Tech Hírek   |   2014.09.27 - 10:57   |   Írta: Máté Gergő   |   819

Nagyot robbantak az Apple új csúcskészülékéről szóló negatív hírek. Az iPhone 6 Plus-t már szinte teljesen eltemette a hazai és a külföldi sajtó, de kiderült, hogy feleslegesen. Az okos telefonról az a hír kezdett el terjedni, hogy szinte alig áll ellen a nadrágzsebnek és kézzel is könnyedén el lehet hajlítani.

Most kiderült: a pletykák nem fedik a valóságot. Egyelőre 9 darab bejelentés érkezett az iPhone 6 Plus elhajlásáról az Apple felé, ezeket a készülékeket pedig cserélni fogják. A gizmodo.com értesülései szerint az új iPhone helyzete egyáltalán nem katasztrofális.

Nem a nyomástesztek legjobb szereplője a 6 Plus, de igenis megállja a helyét. Nagy meglepetésünkre a műanyag Galaxy Note 3 nyerte a hajlítási vizsgálatot. Vele szemben 150 fontot kellett kifejteni az elhajlásig, az LG G3 130 fontnak is ellenállt, míg az iPhone 6 Plus 90 font után adta be a derekát. Leggyengébb szereplőnek a HTC One M8 bizonyult: ez már mindössze 70 fonttól is meghajlott.

CRO Electronics Bent White iPhone 09-14

Hasonlóan értesült a macrumors.com híroldala: ők szintén a Consumer Reports tesztjét elemezték:

„Az eredmények azt mutatják, hogy az Apple új mobilja jóval ellenállóbb, mint azt az elmúlt pár napban bizonygatták. A teszt során világossá vált: az iPhone 6 Plus erősebb, mint az iPhone 6, elhajlítódni 90 font után kezd és a képernyő 110 font után válik csak el. Az iPhone 6 már 70 fontnál lazul és 100 font után darabjaira válik”.

A macrumors munkatársai úgy tudják a HTC One M8 már 90 fontos nyomás után szétesik és 70 font is elég ahhoz, hogy deformálódjon. Ez teljes mértékben egybevág a gizmodo által közölt teszttel.

Nincs olyan készülék, amely teljes mértékben ellenállna a nyomásnak. Még a győztes Galaxy Note sem bír ki 150 fontnál többet, ekkor viszont teljes mértékben használhatatlanná válik. Jó hír a régebbi eszközt használóknak, hogy az iPhone 5 ehhez nagyon hasonló értékeket mutat: 130 alatt nem hajlik meg és csak 150 fontnál kezd leválni a kijelzője.

Az engadget.com ugyan ezeket az eredményeket közölte és úgy vélik „mindegyik telefon alkalmas a normál használatra”.

Az Apple természetesen komolyan veszi az ügyet és lehetőség van minden Apple Store üzletben a készülék kivizsgálására. Egy részletes mechanikai ellenőrzés során a mobilról eldöntik, hogy az állapota megfelel-e a határértékeknek. Amennyiben ezen a teszten elbukik, akkor kicserélik a készüléket.

Ebből világossá válik a „leleplező” videók és az azokat bemutatók túlzása. A több millió eladott iPhone 6 Plus közül csupán 9 okos telefont vittek vissza az üzletbe.

Forrás: gizmodo.com

           macrumors.com

           engadget.com


Kommentek megjelenítése