Mi van veled Apple????

Tech Hírek   |   2014.09.25 - 18:25   |   Írta: H.A   |   912
25. szept Mi van veled Apple????

Sokáig gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a cikket, de a tegnap esti iOS 8.0.1 frissítési malőr miatt úgy döntöttem leírom a gondolataimat.


Sokáig gondolkoztam azon, hogy meg írjam e ezt a cikket, de a tegnap esti iOS 8.0.1 frissítési malőr miatt úgy döntöttem leírom a gondolataimat.

Először is szeretném leszögezni, hogy imádom az Apple-t és nincs olyan telefon, amire lecserélném az iPhone-om, vagy laptop, amire a MacBookom.
Szóval, szaladjunk vissza az időben az iPhone 6 bemutató idejére, onnan kezdenem a történetet. Iszonyatosan vártam már az este hét órát, a startot, szerettem volna végignézni az élő közvetítést, de valami gikszer csúszott az eddig hibátlanul működő gépezetbe és sajnos élvezhetetlen volt a közvetítés. Sem az Apple Tv-n, sem a laptopomon nem tudtam nézni. Vagy azért, mert egy kínai, női tolmács hangját hallottam, vagy mert egyáltalán nem volt se kép, se hang. Mindenesetre lement a bemutató, megkaptuk az Apple Watch-ot, az iPhone 6-ot és 6 Plus-t, amiből aztán annyit adott el az Apple első hétvégén mint még soha: 10 millió eladott iPhone 6.

Aztán újra jöttek a negatív dolgok: iPhone 6 kilógó hátlapi kamera, nem sikerült az Apple-nek belepasszírozni a telefon belsejébe. Mondjuk, erre mi magyarok megtaláltuk a megoldást, csak egy köszörű kell hozzá semmi más. Nagyobb akksi? Felejtsd el! Semmivel nem megy el többet az iPhone 6, mint az 5S vagy az iPhone 5. Ráadásul előkerültek a videók az interneten a 6 Plus hajtogatásáról. Én elhiszem, hogy mindent el lehet hajlítani, de ez egy több százezer forintos telefon, amit a zsebében hord szinte minden ember, és elhajlik, ami nem is lenne baj, de úgy is marad. Egyébként talán lehetett volna a telefon 1mm-rel vastagabb, akkor belefért volna a kamera, nagyobb akksi és talán nem is hajlott volna olyan könnyen. Én simán elviseltem volna egy 7,9 mm vastag iPhone 6-ot. Aztán tegnap este  jött a hab a tortán: megérkezett az iOS 8.0.1 frissítés. Egyszerűen ezt nem értem! Én nem emlékszem ilyenre az Apple történetében mióta iOS van.  Kiadnak egy iOS frissítést, amivel annyira mellélőnek, hogy vissza kell vonniuk pár óra után. iPhone 6: nem működő Touch ID és sok esetben nincs térerőt, vagyis nem tudsz telefonálni a telefonoddal. Ez azért GÁZ! Azt hiszem, Steve idejében ilyen bakisorozat elképzelhetetlen lett volna, vagy, ha igen, akkor ott fejek hullanak a porba. Sajnálom, hogy nincs az öreg, remélem fentről seggberúgdos egy-két embert az Almánál. Ennyit szerettem volna elmondani, remélem itt vége ennek a storynak, de valahogy az Apple gépezet mostanában nem úgy működik ahogy azt megszoktuk.

Ui: Köszönöm, hogy elolvastátok és imádom az Almát!


Kommentek megjelenítése