Interjú: Élet okos telefon nélkül

Tech Hírek   |   2014.09.24 - 18:28   |   Írta: Máté Gergő   |   1074

old mobile


Ma Magyarországon több, mint 2,5 millió ember használ okos mobilt és ez a szám magabiztosan emelkedik. A tavalyi évben világszinten megfordult a hagyományos készülékek és a smartphone-ok aránya: az utóbbiak átvették a vezetést és 56%-ra emelkedett a részesedésük.

Ebben az interjúban megismerkedhettek a 27 éves Antal véleményével, aki egyelőre nem tartozik az okos telefont használók közé. Mondanunk sem kell, hogy a maradék 44% mennyire fontos célpont az Apple és a többi gyártó számára. De milyennek látja egy "kívülálló" az okos eszközök világát?

K: Alapvetően érdeklődsz a technológiai újdonságok és az internet iránt?

V: Igen, számítógépet közel 20 éve használok, és 7 éve rendelkezem otthoni internetkapcsolattal.

K: Gyakran szoktál online híroldalakat látogatni?

V: Egy héten nagyjából három alkalommal.

K: Szereted használni a közösségi oldalakat (Facebook, Twitter, Tumblr) és a médiamegosztó oldalakat, mint például a YouTube?

V: Igen, ezek közül a Facebook-ot és a YouTube-ot használom leginkább. A Facebook-ot legtöbbet chatelésre, zenei videók megosztására. Mások vicces videóit és a népszerű tartalmakat is szívesen böngészem. Leginkább a YouTube-ot szeretem használni, van Twitterem, de nem tetszik, nem használom. A Tumblr-t pedig nem ismerem.

K: Kipróbáltad már az okos telefonokat vagy a tableteket?

V: Kevés okos eszközt próbáltam ki, főként telefonokat.

K: Jelenleg nem használsz okos telefont. Miért döntöttél úgy, hogy nincs rá szükséged?

V: Nekem elég a hagyományos mobiltelefon, mert telefonálásra és SMS-ezésre használom. A másik érvem, hogy nem szeretem az érintőképernyőt.

K: Tudtad, hogy az SMS és a telefonálás költsége nagyban csökkenthető az ingyenes beszélgető szoftverekkel, mint például a Viber vagy a Facebook Messenger?

V: Igen, de ezeket nem szeretném telefonon nyomkodni, arra megfelelőbbnek tartom a PC-t.

K: Pontosan miért nem tetszik az érintőképernyő használata?

V: Könnyebben tudom kezelni a hagyományos billentyűs megoldást. Az érintőképernyőn nem olyan érzés a gombok lenyomása, mint számomra megszokott.

K: A hagyományos mobiltelefonok olcsóbban beszerezhetőek. Ha az érintőképernyő nem állna távol tőled, hajlandó lennél magasabb összeget fizetni egy telefonért?

V: Igen.

K: Milyen készüléked van most?

V: Egy Samsung C3050-es.

K: Elégedett vagy vele?

V: Teljesen elégedett vagyok.

K: Mi a véleményed az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekről?

V: Felesleges pénzkidobás az iPhone 6 és 6 Plus is, mert egy Android-os telefon is tudja ezeket a funkciókat. Csak villogás az iPhone, hogy "megtehetem mert van pénzem".


Kommentek megjelenítése