iRun harmadszorra is

Tech Hírek   |   2014.09.16 - 16:07   |   Írta: Pausch Rita   |   890

Szombaton (szeptember 20-án) nagy eseményre készül a Használtalma. Szeretnénk, ha Ti is részesei lennétek! Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Gyömrőn az egyetlen almás futóverseny, az iRun. Minden Apple rajongónak itt a helye! Hogy miért azt ezúttal a Használtalma.hu tulajdonosa, és egyben a rendezvény fő szervezője, Révai Károly mesélte el nekem.

irun2014

R.K.: Mindenképpen érdemes eljönni! Ez a futóverseny ugyanis sok szempontból más, mint a többi. Egy olyan esemény, ami tökéletes család is program lehet, de nem csak nekik szól. A fő szempont ugyanis itt nem a győzelem, vagy a táv teljesítése, hanem a környezetvédelem.

Használtalma: Szóval hogy is jött az ötlet? Mitől lett az iRun, iRun?

R.K.: Több dologból állt össze. Egyrészt én is futok, biciklizem és egyáltalán az aktív életmód híve vagyok, másrészt megszállott alma–fanként, és az oldal tulajdonosaként szerettem volna egy Használtalmás eseményt. Így a futóverseny ötlete és, hogy az elnevezés, az iRun, innentől adott volt, ahogy azon sem gondolkodtam sokat, hogy milyen nyereményeket kapnak a résztvevők.

Használtalma: Várj résztvevők? Nem nyerteseket akartál mondani?

R.K.: Nem. Itt jön ugyanis egy csavar! Nem akartam, hogy ez egy olyan futóverseny legyen, ahova jönnek a profik, gyorsan futnak egy csúcsot, és utána viszik a nyereményeket, ezzel pedig az amatőrök teljesen háttérbe szorulnak. Ezért azt találtam ki, hogy legyen rendhagyó a nevezés és a nyeremények kiosztása is. A díjakat, amik minden évben Apple termékek, pedig a résztvevők között kisorsoljuk.

Használtalma: Jó, de várj, akkor mi értelme lefutni, vagy hajtani, hogy nyerjen valaki? Akkor csak elég nevezni…

R.K.: Természetesen a teljesítményt is díjazzuk, az érmek mellé, a nyertesek kapnak extra ajándékokat is. Idén például értékes Hervis utalványokat, vagy az iPhone tulajdonosok pedig EyeFly 3D fóliákat is. Tehát mindenképpen megéri futni és hajtani is. Viszont, ahogy már mondtam itt a legfőbb cél azon kívül, hogy mindenki jól érezze magát, a környezetvédelem.”

irun2

Használtalma: Tényleg! A rendhagyó nevezési díj ugyebár…

R.K.: Bizony. Nálunk a nevezési díj: min. 2 kg papír fejenként. Bár örülünk, ha ennél csak többet hoznak a nevezőink. Minden háztartásban rengeteg a papírhulladék, de a legtöbben csak kidobják. Pedig a papír aztán tényleg újrafelhasználható. Ráadásul, ahogy arról már több cikk is megjelent a Használtalmán, az Apple cégnek is egyre inkább szívügye a környezetvédelem. Úgy gondolom, az alma-fanoknak is adott, hogy egyszerre mozogjanak, tegyenek egy jó ügyért és akár értékes Apple ajándékokhoz is jussanak.

Használtalma: Tehát Apple, futóverseny és környezetvédelem… Mi még?

R.K.: Végre egy kis kimozdulás a városból a budapestieknek, egy jó esemény a környékbelieknek! A helyszín Gyömrő, az útvonal pedig a Tófürdő környéke. A legtöbb futóverseny Budapest belvárosát érinti. Hirdetik egyfelől az egészségesebb, sportos életmódot, viszont a szmogban rendezik a versenyeket. Ez itt egy mini kirándulás, hiszen tökéletesen megközelíthető, Budapesthez egészen közeli helyen, mégis a jó levegőn és szép környezetben futhatnak a résztvevők, vagy drukkolhatnak nekik a családtagok.

A versenyzők három távon indulhatnak, 2,5 km, 5 km és 10 km közül lehet választani, míg női, férfi és 14 év alattiak kategóriában nevezhetnek. Bővebb információt a www.irun.hu weboldalon  vagy a Facebookon találhattok. Szeretettel várunk minden Használtalma olvasót, és persze bárkit, akinek van kedve egy jó hétvégi, aktív, környezetvédő kikapcsolódáshoz!  


Kommentek megjelenítése