Az Apple kiáll a minőségért: egy órás interjú Tim Cook-al

Tech Hírek   |   2014.09.15 - 18:27   |   Írta: Máté Gergő   |   761

A Charlie Rose show keretein belül Tim Cook egy nagyszabású interjút adott. Pillantsatok be az Apple történetének legérdekesebb időszakába:

timcookinterview

A Watch a legszemélyesebb eszköz, amit az Apple valaha készített. Teljes szemléletváltást jelent, hogy abból a tárgyból, ami az idő múlását hivatott jelezni egy olyan társat kreáltak, mely az élet sok területén a segítségünkre lehet és a kommunikáció új formáit tárhatja elénk.

Mivel másabb, mint a társai? Az okos telefonnal együttműködő Watch megalkotásának célja, hogy az emberek életét gazdagítsa lehetőségek tárházával. Egészségügyi szenzorainak köszönhetően magasabb szintre emeli a kapcsolatunkat a digitális világgal is.

Tim Cook szerint az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus az eddigi legjobban sikerült okos telefonok. Ahhoz kétség sem fér, hogy a készülék villámgyors, méretét azonban sokan vitatják. Amikor Tim Cook azt mondja "Ez a legvékonyabb iPhone, Vedd a kezedbe, szinte hihetetlen..." és Jony Ive munkásságát méltatja felmerül Charlie Rose részéről a kérdés, hogy ez az iPhone jövőjét jelenti-e. A Vezérigazgató erre úgy válaszol, hogy "Ez az iPhone 6 és nem az első iPhone" és gyakorlatilag ezzel mindent elárul.

A fejlődésnek nem lehet gátat szabni. Az emberek többsége a felmérés szerint nagyobb méretű eszközre vágyott. Jogos változásról van szó, nem szentségtörésről. Charlie Rose rákérdez, hogy a Samsung és a riválisok miatt változtattak-e a méreten, mire Tim Cook úgy felel: "Nem, évekkel korábban készíthettünk volna nagy kijelzős iPhone-t. Ez nem arról szólt, hogy nagyobb készüléket, hanem, hogy egy minden tekintetben jobbat alkossunk". Az Apple igazgatója úgy véli most forrt ki igazán a technológia.

Hasonlóan vélekedik a Watch megjelenési időpontjáról is. Az almás cég szempontja nem az, hogy elsőként dobják a piacra a termékeiket, számukra a minőség számít igazán. "Az iPod sem az első lejátszó készülék volt... Az iPhone nem az első okos telefon volt... az első modern okos telefonként gondolok rá". Folytatásként az iPad-ről ugyan így beszélt, megjelölve, hogy annak sikerült a kategóriában nagymértékű kereskedelmi sikereket elérnie elsőként. A show házigazdája a Watch megjelenési dátumáról érdeklődött, mire Tim Cook elmondta, hogy az eszköz már készen áll, de a fejlesztőknek idő kell a tökéletes alkalmazások készítésére.

Miért válhat a Watch az első modern okos órává? Cook nem adott kitérő választ. Jony Ive csapatának zsenialitását emelte ki, ők jöttek rá arra, hogy az óra egy olyan tárgy, divatcikk, amely igazán személyes. Véleménye szerint a Watch nem lehet pusztán technológia, de a kiemelkedő funkciók is elvártak.

Az interjú második felében Tim Cook az előző Vezérigazgató, Steve Jobs munkásságára emlékszik vissza, végül a régebbi, iPhone 5S és 5C árának csökkenéséről és biztonsági kérdésekről beszélnek.


Kommentek megjelenítése