Alkalmazásbemutató: Centroid

Tech Hírek   |   2014.09.15 - 17:10   |   Írta: H.A   |   1053

sdfdsf

Múlt héten még egy jelentős esemény történt az iPhone bemutatása mellett: megjelent a második független kreatív alkalmazásom, a Centroid.

Ezzel a programmal most (remélhetőleg) sokkal nagyobb közönséget tudok megcélozni, ugyanis pillanatok alatt készíthetünk vele esztétikus képeket. Dióhéjban a Centroid az élő kamera képét képzi le egy sokszög hálóra, amit utólag is módosíthatunk. Beállítható a sokszög típusa, sűrűsége és rázásra össze is keverhetjük a háló pontjait.

Tulajdonképpen könnyebb vele elkészíteni a képeket mint leírni hogy mit is csinál, itt van néhány példa. Persze ez a program is művészlelkeknek készült elsősorban, viszont akárki feldobhatja vele a rosszul sikerült fotóit is.

2c0d9705c6128dc7df52ec5ae39fa3e4

455f80a2fcb4cfa29651d6d815b75739

A bonyolultabb technikai megoldás miatt ez a program már nem ingyenes, habár a legalsó árkategóriában, egy dollárért lett kiadva. Később biztosan érkeznek még frissítések, már most készül néhány teljesen új funkció amivel még könnyebben módosíthatjuk a képeket.

appstore.com/centroid

Érdekesség: az Apple egy óra alatt elfogadta a programot az App Store Review alatt, ami határozottan jónak számít, de elsiklottak néhány bug felett, ami hamarosan javítva lesz. 

Aki sokallja vagy nem engedheti meg érte az egy dollárt, annak is van egy jó hírem: a Handstract is frissült a héten, és több hasznos újdonságot is kapott. Ezentúl vektorosan is exportálhatjuk a képeket, és a blending módokkal ilyen rajzokat is készíthetünk.

IMG 4179

appstore.com/handstract

További képek és hírek a programok közös facebook oldalán: HeadProcess


Kommentek megjelenítése