Kevés a Lightning csatlakozó

Tech Hírek   |   2014.09.14 - 19:05   |   Írta: Pausch Rita   |   665

A rekord mennyiségű új iPhone 6 megrendelés úgy tűnik, hogy kissé betett a tartozékgyártóknak, akik Lightning csatlakozókat építenek be a különféle kütyüikbe. A 9to5Mac értesülései szerint az Apple minden elérhető készletet bevásárolt a Lightning csatlakozókból és az azonosító chipekből. Ezzel viszont a kisebb, tartozékok gyártásával foglalkozó cégnek, akik a „Made for Iphone” licencet használják, alaposan alátettek. Különösen most, amikor ezerrel gyárthatnák a különféle kütyüket a kiérkező új modellekhez.

lightning cs

Az egyik érintett cég is megerősítette a hírt a magazinnak. A Foxconn valóban az összes létező készletet a Lightning kiegészítőkből az Apple-nek, illetve másodsorban pedig a legnagyobb kiegészítőgyártó partnereiknek tartja fenn. Hogy az összes többi jelenleg is a piacon lévő, de kisebb cég hogyan fog hozzájutni ezekhez, azt egyelőre nem tudni, de már felröppentek hírek arról is, hogy januárig nem számíthatnak a szállításra.

Ez eléggé megnehezíti majd az érintett cégek helyzetét, ugyanis az Apple ez alkalommal akarja a leggyorsabban megszórni a piacot a telefonokkal. Az év végére a terv szerint már 115 országban elérhetővé szeretnék tenni a készülékeket. Így viszont a készülékgyártóknak elég nehéz lesz lépést tartani ezzel a tempóval.

Egy másik forrás megrendelései például június óta késnek. Ez az információ ugyanakkor gyanút kelt, hogy talán valami más oka lehet a kifogyó készleteknek, hiszen júniusban még messze voltak a valós megrendelésszámok… Vagy talán már akkor visszatartották az alkatrészeket őszre?   


Kommentek megjelenítése