Már ősszel érkezhet az 5K felbontású iMac

Tech Hírek   |   2014.09.13 - 22:50   |   Írta: H.A   |   790

130125-imac-rp2

A 27 colos iMac eddig is elég nagy felbontású kijelzővel volt ellátva, viszont a legfrissebb hírek szerint készül a Retina változata, ami 5K felbontású panellel lesz kapható.

A pletykák több forrásból is érkeznek, ezek közül az egyik egy kijelzőkre specializálódott piackutató oldal. A legtöbb helyről úgy tudjuk hogy már az év végén a boltokba kerülhet a frissített modell.

Egyéb specifikációt még nem tudunk róla, viszont egy ilyen felbontáshoz mindenképpen erős videógyorsítás szükséges. Nagy valószínűséggel több más eszközben is látunk még ilyen “Ultra HD” paneleket, ezzel az Apple egy új szabványt akar bevezetni.

Azt is biztosra vehetjük, hogy ha tényleg így fog kinézni az iMac az növelni fog az árán. Az átlagos ára a hasonló felbontású kijelzőknek most még 630 dollár körül mozog, és ebben nincs benne a többi összetevő ára.

Már júniusban, a Yosemite megjelenésével láthattunk jeleket az új Retina kijelzőre, mivel a rendszer támogatja a 6400x3600 pixel felbontást, ami az 5K körül mozog.

Jövőre várhatóan a MacBook Air is megkapja a Retina kijelzőt, amit a Yosemite is sürget a vékonyabb ikonokkal és betűtípusokkal.


Kommentek megjelenítése