Az iPhone 6 előrendelés sem ment zökkenőmentesen

Tech Hírek   |   2014.09.12 - 14:49   |   Írta: H.A   |   566

2014-09-12-08.26.53-640x353

Az új iPhone mától rendelhető elő, és az államokban aki hamar le akart rá csapni annak éjfélig fent kellett maradnia. Egészen pontosan fél egykor sikerült a többségnek egyáltalán elérni az App Store kínálatát, viszont többen jelezték hogy nem volt elérhető számukra az iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus opció.

Persze aki már rendelt elő iOS eszközt azok szerint teljesen normális hogy valami mindig közbejön. Érthető hogy az Apple oldala sem tud kezelni egyszerre több millió ember bejelentkezését. Ettől függetlenül is azt lehet mondani hogy az elmúlt évek legrosszabb online élményét nyújtotta ezzel az Apple - és valószínűleg nem csak a túl nagy érdeklődésnek köszönhetően.

A twitteren is elég sokan kommentálták az eseményt, úgy mint például: “Aki elég kitartóan nyomkodja a Command+R gombokat egy órán keresztül, az kaphat csak iPhone 6-ot.”

Szerencsére fél egy után már javult a helyzet és a legtöbben el tudták intézni a rendelést. Aki elég gyors volt már a megjelenés napján kézhez kapja további sorbanállás nélkül. Nem sokkal később a teljes Apple Online Store is visszatért, de volt aki még háromnegyed egy után és jelentett hibákat a twitteren keresztül.

Talán nem annyira meglepő módon a kisebb iPhone 6-ból fogyott ki az Apple hamarabb és a szállítás 7-10 napon belül vagy 3-4 hét alatt történik, a rendelés gyorsaságától függően. A színek szempontjából egyenlő arányban fogytak, viszont érdekes módon a 16GB-os modellek lassabban keltek el mint a nagyobb kapacitásúak (talán ez is arra utal hogy lassan ezt a kategóriát megszüntetik).

Aki szolgáltatón keresztül rendelt az kényelmesebb élményben részesült . Az AT&T majdnem fél nappal később kezdte el árulni, viszont a Verizon az Apple-el együtt nyitott, mégis jobban tudták tartani az iramot. A amerikai T-Mobile csak este felé indítja a rendeléseket, de valószínűleg ott sem lesznek nagyobb gondok.


Kommentek megjelenítése