Újfajta megoldással készül a nagy kijelzőre az Apple

Tech Hírek   |   2014.09.05 - 09:39   |   Írta: H.A   |   508

131066540
 
Szokás szerint az Apple események előtt pár nappal kezdenek özönleni a pletykák, és ezek között már elég nagy valószínűséggel találunk végleges megoldásokat. Most a New York Times szerzett valahonnan olyan információkat, hogy az új nagy iPhone egy speciális "egykezes" móddal is el lesz látva, amit a beállítások között érhetünk el.
Pontosan nem tudni miről van szó, de biztosan számíthatunk valami érdekes dologra, ugyanis az Apple eddig azzal indokokta a kissebb kijelzőket hogy ergonómiailag kényelmesebb és át lehet érni egy kézzel.
A nagyobb Androidos telefonokban sem láthattunk még különösen jó ötleteket erre vonatkozólag, de ha tippelnem kell, nagyjából úgy tudom elképzelni hogy egy oldalra tömöríti az alkalmazás gombjait, hogy ne kelljen átlósan átnyúlni a túloldalra.
 
Az 5,7 colos Galaxy Note és a 5,9 colos LG G Pro 2 például átméretezhető felületekkel oldotta meg az “egykezes" problémát. A Huawei Ascend Mate viszont a billenytűzet méretezésével hidalja át. 
Az iOS 6 egyik technikai újításai közé tartozott például az iPaden az a megoldás ami figyelmen kívül hagyja azt a kezünket amivel fogjuk a képernyőt miközben a másikkal görgetünk egy oldalon. (A képernyőre kerülő ujj mérete alapján) Szóval hasonlóan érdekes ötletekre számíthatunk most is.
 
Ezenkívül a NYT az iWatch is megemlítette. Szerintük az áramkörének a mérete nagyjából egy postai bélyeggel azonos, a chippekkel és szenzorokkal együtt. A méretéhez képest viszont nagyon sok funkcióval lett ellátva: a szívritmusunkat, a hőméréskeletet és több más egészségügyi adatot is mér pontosabban mint a konkurens eszközök. Persze ez már elég komoly feltételezés, igazán ciki lenne ha be sem mutatnák az eszközt, de ez pár nap múlva kiderül.



Kommentek megjelenítése