Titkos csapat javítja az iPhone hibáit

Tech Hírek   |   2014.09.05 - 20:15   |   Írta: Máté Gergő   |   741

Hibás iPhone készülékek érkeztek a boltokba, de az Apple szinte azonnal megoldotta a problémát: a készülékek néhány órán belül a FedEx repülőgépeivel visszakerültek cupertinóba. A mérnökök alaposan tanulmányozzák a problémát és tapasztalataikat megosztva a kínai gyártókkal megpróbálják elkerülni a további hibákat.

887722101450355270

A terv pofonegyszerű: azokat a telefonokat, amelyek valahogy átcsúsztak az Apple szigorú ellenőrző tesztjein, de mégis hibásak, az almás cég azonnal kiszűri és a problémát megoldva elkerülik, hogy a gyártósorról millió számban érkezzenek hibás termékek a boltokba.

Sok esetben az Apple mérnökei a legjobb javítási módszer megtalálása után a globális ellátó lánccal is elfogadtatják a lépéseket. A Bloomberg szerint az iPhone szériaszáma alapján könnyen nyomon követhető egy hiba.

A rendszert „Korai Meghibásodási Analízis” (EFFA) néven még 1990-ben dolgozták ki és azóta dollármilliókat spórolt az Apple-nek. Mert nézzünk szembe a tényekkel: egy elrontott széria rengeteg fejfájást okozhat és iszonyúan drága mulatság.

„Ha minden nap elmarad a hibák felismerése, akkor potenciálisan több rossz termék készül” – mondta Michael Fawkes, a HP ellátási láncának korábbi vezetője.

A rendszer valójában remekül működik. Így ír róla a Bloomberg:

„Megtérült a rendszer használata, amikor 2007-ben az első (eredeti) iPhone kiadásakor rögtön számos példányt visszavontak az érintőképernyő hibája miatt. Néhány gyártói partner iPhone-ja hibásan érkezett, ugyanis a beszédhangszórónál beszivároghatott az izzadtság, ami végső soron a kijelzőt rongálta. Az EFFA csapata egy új bevonatot tervezett és innentől az összes beszállító megkapja a javítást, hogy a szivárgó területet kiiktassák. Egy másik EFFA csoport az első iPhone szállítmányokat vizsgálta. Itt főként az volt a probléma, hogy a Kínából az Egyesült Államokba történő szállítás során a nem megfelelően szigetelt hangszórók a légáramlás és a magas nyomás miatt rongálódhattak. A csapat a hangszórók nyílásainak bedugaszolását javasolja a szállítás idejére”.

Forrás: gizmodo.com


Kommentek megjelenítése