Az idei NFC pletyka adag

Tech Hírek   |   2014.09.02 - 09:27   |   Írta: H.A   |   672

Unknown

Ismét a Re/Code pletykál az iPhone 6-al kapcsolatban, és a legfrissebb hírek szerint, az Apple dolgozik az American Express-el egy mobil fizetési rendszeren amit kilencedikén be is mutatnak.

Habár a forrást nem jelölték meg, szerintük az American Express csak egyike a több nagy bankkártyás partnernek akikkel az Apple együtt dolgozik. Korábban más helyről már hallhattunk arról is, hogy a Visa is együtt dolgozik velük.

A mostani pletykákat a Bloomberg is tovább erősíti, szerintük a MasterCard és a Visa is partnere már az Apple titkos projektjében, ami NFC technológiával fog működni, és a Touch ID ujjlenyomat olvasót is felhasználja. Ezzel egy olyan rendszert akarnak kialakítani amivel gyakorlatilag egy ujjnyomással tudunk fizetni a boltokban.

Az NFC-vel és mobilfizetéssel kapcsolatos pletykák sajnos már évek óta felbukkannak az iPhone megjelenés előtt, szóval nem kizárt hogy most is csak találgatások folynak.

Ettől függetlenül az biztos, hogy ha végre az Apple is beszállna az NFC buliba, biztosan átalakulna a piac. Az egységes eszközök és kiváló fejlesztői szolgáltatások miatt valószínűleg könnyebben tudják integrálni a bankkártyás terminálokba, és akár még olyan megoldást is láthatunk amire eddig mások nem gondoltak.

Habár az NFC-s pletykákat most a Wired is megerősíti, a bankkártyás híreket az Apple kifejezetten tagadja, ami érdekes lépés, mivel általában nem szokták a pletykákat kommentálni, lehet hogy ezzel is csak a feszültséget akarják növelni a bemutató előtt.


Kommentek megjelenítése