Gang Nations iOS játék bemutató!

Tech Hírek   |   2014.09.01 - 09:24   |   Írta: H.A   |   814

Mindig is szerettél volna egy utcai bandának a vezetője lenni? Vagy csak egyszerűen futtatni szerettél volna egy saját bűnügyi birodalmat? Akkor a Gang Nations tuti biztos, hogy neked készült. Íme a legújabb játék a Playdemic-től! Egy meglehetősen aranyos, szórakoztató, bázisvédelmi játék, amely lehetővé teszi, hogy megmutathasd a stratégiai támadási és védekezési képességeidet. Arra viszont figyelj, nehogy egyből te is ilyen nagy arcot növessz, ettől még nem leszel kemény fickó…

Igen, a Gang Nations körülbelül annyira zökkenőmenetes, amennyit el lehet várni ebben a műfajban (a 9 év feletti korosztály osztályzás szerintem igazságos). Ne várd tőle, hogy olyan legyen, mint a Grand Theft Auto második eljövetele. Inkább úgy, mint a kicsit más Clash of Clans modelleknél, itt a cél az, hogy létrehozzuk és megvédjük a saját bázisunkat, miközben természetesen másokat is támadunk.

Azok, akik nagyjából ismerik a Clash of Clans-t és hasonló játékokat, észre fogják venni a szokásos elrendezéseket: épületek, ahol eddzünk és felveszünk újabb újonc csapatokat, erőforrások összegyűjtése és tárolása (üdítő gyárak és helyi vállalkozások), valamint a védelmi egységek (puskás tornyok illetve sniper-esek és fa barikádok).

Bár találhatunk kicsit frusztráló hibákat is. Például, ha csak lenyomjuk az ujjunkat, hogy új utat tegyünk le, vagy eltüntessük, akkor sajnos nem mindig kapjuk meg a kívánt eredményt. Mégis összességében ez egy meglehetősen ötletes stratégiai koncepció. Amint elérjük azt a szintet, hogy bővíthessük a városunk, akkor már rengeteg módon tudjuk felépíteni védelmünket a város körül. Láttam pár kampány küldetést és multiplayer (többjátékos) meccset és stratégiailag elég pár jól elrendezett várost láttam, amely kiemelte, hogy milyen kreatívan lehet berendezni városunkat.

A frissítési útvonal nagyjából megegyezik a hasonló játékokkal. A dolgok gyorsak és olcsóak az elején, de ez elég hamar megváltozik. Nem láttam szükségét, hogy hitelkártyát használjak, egy darab hirdetést se láttam a játékban, vagy nem éreztem a nyomást, hogy na, itt most pénzt kell költsek. Ezért taps jár a Playdemic-nek.

Íme egy videó a játékról akció közben:

http://youtu.be/8V82wTHILck

Utolsó Benyomások:
A Gang Nations nem talált ki semmi újat a műfajban, de a játéknak mégis van egyfajta varázsa. Jó lenne egy kicsivel több történetet látni, amint felemelkedek az alvilági kampány sorai közül, és jók lennének kicsit hamarabbi frissítések is, valamint szeretnék látni új fegyvereket és karaktereket.
Összességében a játék aranyos, szórakoztató, az idő röpül közben, úgyhogy érdemes megnézni, ha szereted a bázis védelmi játékokat.

A játékot innen tudod ingyen letölteni: AppStore



Kommentek megjelenítése