Okospólók Ralph Laurentől a US Openen

Tech Hírek   |   2014.08.26 - 08:48   |   Írta: Pausch Rita   |   694
26. aug Okospólók Ralph Laurentől a US Openen

Úgy tűnik nem kellett sok idő, hogy a viselhető technológiák egy egészen új szintre kerüljenek a kütyüktől a szó szoros értelembe vett viselésig.

Már javában tart a US Open, úgyhogy a tenisz nagyjai ezen a héten is New Yorkban csapnak össze példa nélküli 38,3 millió dollár összdíjazású versenyen. Egy ilyen rangos eseményen a szponzorok nevei is legalább olyan ismertek, mint a verseny sztárjaié. Ralph Lauren idén nem kisebb dologgal emeli az esemény fényét, mint iPhone vezérelt okos trikókkal, amit a labdaszedők viselnek a verseny alatt.

A cég ezzel be is szállt a viselhető technológia gyártók sorába, ugyanis egy egész vonalat szánnak a ruhadaraboknak, amiket különféle érzékelőkkel szereltek fel és egyaránt alkalmasak edzésre vagy versenyekre.
A pólók képesek mérni a viselő által megtett távolságot, elégetett kalóriát, a mozdulatok intenzitását, pulzust, légzést és stressz szintet különféle érzékelők és speciális ezüsttel bevont cérnának köszönhetően. A ruhadarabok összeköttetésben állnak iPhone vagy akár asztali alkalmazással, amit a labdaszedők esetében a USPTA felügyelők ellenőriznek. Ugyanakkor nem kell semmi ijesztően futurisztikus megjelenésre gondolni, kívülről egy egyszerű pólónak tűnik, az érzékelők nem láthatóak.

David Lauren, a Ralph Lauren reklámért felelős vezető alelnöke, elmondta a New York Times-nak, hogy a pólókat az OMSignal céggel közösen fejlesztették, és elég merész dolognak számít, hiszen a vezető divatcégek közül ők az elsők, akik ezt bevállalták.

Persze, ha valaki megnézi az OMSignal weboldalát, hamar rájöhet, hogy a technológiai részéhez Ralph Laurennek vajmi köze lehet, esetleg a póló szabásának a tervezése, vagy a szépen elhelyezett logó a részük az ügyben. Mert bár a Ralph Lauren cég mindig is nyitott volt az újításokra a sportruházatok terén, de ebben az esetben a fejlesztői munka oroszlánrésze az OM-é. Ennek ellenére 2015-től már egy egész kollekciót fognak forgalomba hozni, az okos ruházatból, ami biometrikus adatokat közöl viselőjéről.  

ralph lauren2

David Lauren szerint mindenki a különféle okos órákkal, fejpántokkal és okos cipőkkel van elfoglalva. Míg kisebb figyelem irányul a ruházatra, ami a mindennapjaink része. A cég szeretné tartani a lépést a technológiai újításokkal, de egészen különleges, finom és kényelmes módon. Ne kelljen semmit külön viselni vagy felcsatolni, elég legyen csak felvenni egy pólót. Árakról viszont még nem meglepő módon szó sincs.

Tény, hogy néha sport közben még egy mp3 lejátszó elhelyezése is gondot okoz, nem is beszélve a telefonrögzítő karpántokról, amivel szerintem kifejezetten kényelmetlen mozogni. Kíváncsian várjuk, hogy mások is beszállnak-e a sportöltözetek új szintjének a versenyébe.


Forrás: CultofMac, The New York Times, Ralph Lauren


Kommentek megjelenítése