2 giga memóriát kaphat a következő iPad Air

Tech Hírek   |   2014.08.21 - 13:16   |   Írta: H.A   |   982

ipad air touch id mockup

Az iPad Air második generációja nagy valószínűséggel kap memória bővítést, és a taiwani TechNews  szerint rögtön 2 gigára növelik a jelenlegi 1-ről. Érdekes módon viszont azt is állítják, hogy csak az iPad Air-ben növelik meg, a Mini szériában továbbra is csak 1 giga marad.

Már a harmadik iPad generáció óta 1 giga RAM található a tabletben, szóval már épp itt az ideje hogy ezen a téren is fejlesszenek.

Egyértelműen a pénz és hely spórolása miatt nem kapott eddig több memóriát, viszont az iOS 8 funkcióihoz minél több RAM-ra lesz szükség hogy fenntarthassák az akadásmentes működést.

De ami még érdekesebb lehet, hogy egyre többet beszélnek az osztottképernyős multitasking bevezetéséről, amihez minél több memóriára lesz szükség, és várhatóan már a jövő évi iOS így fog működni. Sajnos semmi konkrétum nincs erről, de a Microsoft már régóta alkalmazza ezt a megoldást és előbb-utóbb az Apple is pótolja, várhatóan csak az iPad Air eszközökön.

Ez a videó kiválóan bemutatja hogy hogyan működhet a jelenlegi programokkal:

http://youtu.be/_H6g-UpsSi8

A TechNews kitér még a titokzatos iWatch-ra is, ami szerintük 512MB memóriával, és 8GB belső tárhellyel lesz kapható. Más forrásból még ilyen pletykák nem érkeztek, szóval csak ennyit lehet tudni ebből a szempontból.

Egyébként a TechNews nem túl régóta terjeszt Apple pletykákat, és ezek közül is voltak ellentmondást, de ettől függetlenül tavaly például pontosan megjósolták az iPhone 5S zafírkristály home gombját.

Az iPhone bemutató már garantált szeptember elején, utána októberre terveznek valamit, ami várhatóan az iWatch-ról fog szólni, és azzal együtt lehet már az új iPad modellek is be lesznek mutatva.


Kommentek megjelenítése