Tom Hanks alkalmazása az élen

Tech Hírek   |   2014.08.19 - 09:28   |   Írta: Pausch Rita   |   985

Rövid idő alatt az alkalmazások letöltési listájának az éllovasává vált kategóriájában és összesítettben is Tom Hanks írógép alkalmazása Ipad-re. Az egész úgy kezdődött, hogy „Hanx” úgy gondolta, ha Kim Kardashian egy bugyuta, idétlen app-ot képes sikerre vinni, akkor neki valami értelmes dologgal csak megy.

hanx1

Nos, bejött. Mert olvasó és írástudó (?) emberként ezt az alkalmazást bizony megnéztem magamnak. Valahol, mert én is érzem és értem a perverziót, ami a mögött a vágy mögött bújik, hogy egy régi típusú írógépet püföljön az ember. Egyébként az Oscar díjas színész saját bevallása szerint is odavan az eredeti írógép érzésért. A Hitcents céggel közösen készített alkalmazás pedig tud mindent, amit egy klasszikus írógép, sőt még egy kicsit többet is. Szépen csattog leütéskor, csilingel sorváltásnál és azok a betűk imádnivalók! Viszont itt nincs vacakolás a javítással, vagy nincsenek beakadó billentyűk (fizikai értelemben billentyűk sincsenek). Vagyis az egész olyan, mintha az írógép régi szerethető tulajdonságait ötvözték volna a modern technika előnyös oldalaival, mint például az utólagos javítási lehetőségek.  

Ugyanakkor, ami szintén nincs, az a magyar karakterkészlet, bár ez bevallom fura elvárás tőlem egy friss, ráadásul alapvetően ingyenes alkalmazás esetében. Miért pont magyar lenne?  Aztán ott van az is, hogy azért írom, hogy „alapvetően ingyenes”, mert különben minden extráért fizetni kell. Például, ha jobb írógépet szeretnénk azért is, vagy, ha csak lecserélnénk a komor fekete hátteret, azért is, vagy… Tulajdonképpen szinte mindenért.  

hanx2

Ami pedig a nagy népszerűséget illeti, őszintén kétlem, hogy az írógép fetisiszták megrohamozták volna az App Store-t, és végre csatakiáltásokkal töltenék le az alkalmazást. Valószínűbb az a verzió, hogy Tom Hanks jó kis hírverést csinált az appnak, ezért kíváncsiak rá az emberek. Persze ezzel nincs semmi baj. Azt azért senki sem gondolta, hogy Hanx egyedül programozgatta otthon a Hanx Writert és, azt sem remélte senki, hogy valóban egy ingyenes termék került a piacra pusztán emberszeretetből. Bár Hanks valahol elmondta, hogy a jövő egy ilyen ál-írógépen fog születni, de ezt azért sokféleképpen lehet értelmezni. Egy biztos: ezerszer a mi jó, öreg Forrest Gumpunk írógépe, mint egyszer is Kim Kardashian öltöztetős celebjátéka, vagy Justin Bieber szelfi alkalmazása!  

Forrás: CultofMac, TheVerge, TechCrunch

Kép: TechCrunch, Hitcents


Kommentek megjelenítése