Almás pletyka: NFC chipet kap az iPhone 6

Tech Hírek   |   2014.08.18 - 21:00   |   Írta: Máté Gergő   |   810

A rövid hatótávú kommunikációs szabvány (NFC) népszerűvé válásával egyre többször jelentek meg pletykák az iPhone-ba való bevezetéséről. Jelenleg a Szeptemberben érkező 6-os iPhone került terítékre. Főként a banki átutalásokkal kapcsolatban latolgatják az almás okos telefonba való integrálást és egyre több forrás szerint ezúttal valóban megkaphatjuk az NFC-t.

A múlthéten a tajvani újság, az Apple Daily tett közzé olyan cikket, melyben az 5.5 hüvelykes iPhone 6-ot boncolgatták és a PN65V NFC chip-et is bemutatták, de sajnos mindenféle konkrét specifikáció nélkül.

nxp pn65 nexus 7

Ám most egy kínai javító cég, a GeekBar arról számolt be, hogy rendelkeznek az iPhone 6 chipjének sematikus ábrájával. A pletykák szerint az NXP lenne a partner az NFC gyártására, méghozzá a PN65-ös számú, több Androidos eszközből is jól ismert lapkakészlettel.

pn65v schematic

A GeekBar által közzétett séma ellentmondásos, hiszen más források szerint 1 GB RAM kerül az iPhone 6-ba, míg a sematikus ábra inkább NAND flash-t jelöl DRAM helyett. Ezen felül a PN65V chip elég egyszerű megoldás lehet.

Kedvenc almás cégünk egy jó ideje mobil fizetési lehetőségeken dolgozik a VISA-val karöltve és lehet, hogy a nagy áttörés idén érkezik. Természetesen a rendszerről csak ködös információkat kaptunk, mindenesetre az Apple már jó néhány éve csiszolja, ezért ha megérkezik, akkor valószínűleg letarolja majd a piacot.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése