Az iPhone 6 már az újfajta kétoldalas USB-vel érkezhet [Videó]

Tech Hírek   |   2014.08.18 - 07:46   |   Írta: H.A   |   748

reversible-usb

Az új iPhone 6 doboza már nem csak egy nagykijelzős telefont, hanem egy újfajta adatkábelt is tartalmazhat. Az szinte garantált hogy a Lightning csatalakozó nem változik, viszont a másik oldalán az USB fej lehet teljesen máshogy fog kinézni. Épp a múlt héten kerültek ki képek a netre egy átdolgozott csatlakozófej szabványról, amit alulról és felülről is be lehet helyezni az eszközbe. 

Ez ugyanúgy működik mint a Lightning fej, amit az Apple már 2012 óta használ a mobileszközeiben, viszont az USB egy sokkal átfogóbb szabvány, szóval az átállás lényegesen nehezebb lesz ameddig mások nem követik őket. 

usbpatent

Az új USB fejet viszont már 2013-ban levédette az Apple, amiben állítólag ez a megoldás kompatibilis a régebbi verziókkal, amit az aljzatról el tudok képzelni, de magáról a kábelről már nehezebben, de az sem kizárt hogy tényleg így van.

Persze az is fontos kérdés hogy mennyire van erre manapság szükség, mivel az tény hogy gyakran összecserélik az oldalakat a felhasználók, de a legtöbb eszközünk már vezeték nélkül csatlakozik és csak a töltés problémáját kellene ugyanígy megoldani.

A lényeg viszont az, hogy az Apple biztosan dolgozik az új fejen, és a legfrissebb hírek szerint akár már az iPhone 6-al együtt érkezhet, vagy valamelyik következő i-eszközzel amit a közeljövőben mutatnak be. Ha tényleg jól működik a technológia, akkor nem érdemes vele várniuk, kíváncsi leszek hogy mennyire könnyítheti meg a hétköznapjainkat.

http://youtu.be/obSQJEJoOlw




Kommentek megjelenítése