Forró vizet a kopaszra!

Tech Hírek   |   2014.08.15 - 09:01   |   Írta: Pausch Rita   |   682

Ja, nem. Jeges vizet Tim Cook-ra! Az Apple jelenlegi legnagyobbja, tegnap kapta az ívet, vagy inkább ívben a nyakába érkező vödör jeges vizet. Persze nem arról van szó, hogy valaki puszta „jó szándékból” vagy viccből csak úgy meglepte ezzel Cookot. (Én személy szerint szívesen megtenném vele néha.) Tim Cook jó ügy érdekében vállalta be, hogy kapjon egy kis hideget a nyakába.

timcookicebucket

Az elmúlt 24 órában ugyanis az Egyesült Államokban több közéleti személy, és többen a tech birodalmakból is vállalták az úgynevezett „Vödör kihívást”. Vagyist azt, hogy bevállalnak egy vödör jeges vizet a nyakukba. Mielőtt bárki is azt hinné, hogy egy sima gazdagok és hülyék hóbortról van szó, azért gyorsan szólok, ez az egész nem ennyi.

Létezik egy ALS (Amiotrófiás laterálszklerózis) nevű végzetes betegség. A kór a mozgató idegsejtek pusztulásával jár. A beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai is felmondják a szolgálatot.

A szépek és gazdagok felajánlanak fejenként 100 dollárt az ALS kutatásra, és vállalják a nyilvános hideg víz procedúrát, amivel persze jó kis hírverést is csinálnak a jó ügynek. Ugyan ez az összeg nem tűnik soknak, viszont sok kicsi sokra megy alapon július 29. és augusztus 12. között már 4 millió dollár gyűlt össze a marketing módszer hatékony működésének köszönhetően. A „vödör kihívás” pedig futótűzként terjed. Aki megcsinálja kihív másokat is, akik szintén megcsinálják, a sor pedig így folytatódik. Persze a pénzt fel lehet ajánlani enélkül is, de akkor hol marad a móka és akkor hogyan lehetne kihívni egymást?

A szilícium világból megcsinálta Zuckerberg, John Legere, a T-Birodalom vezetője, Satya Nadella, a Microsoft vezetője, a Twitteres Dick Costolo és az Apple marketing alelnöke, Philip Schiller is, aki végül kihívta Tim Cookot. Tim Cook vállalta és mivel megcsinálta, hát kihívta a Disney vezérigazgatóját, Bob Igert, a zenész Micheal Frantit és természetesen Dr. Dret. A három kihívottból egy már bizonyosan megcsinálta, mivel Michael Franti volt, aki Tim Cook nyakába döntötte a vizet és ezt a szívességet Cook még a helyszínen viszonozta is.

Forrás: Cult of Mac, The Verge, MacRumors


Kommentek megjelenítése