Az Apple okosórája is zafír kijelzővel érkezhet

Tech Hírek   |   2014.08.15 - 14:36   |   Írta: H.A   |   715

iphone-6-sapphire-front-panel-knife-640x353

A Wall Street Journal szerint már nem kérdés hogy jön-e az iWatch, ők már a kijelző anyagát is biztosan tudják, szerintük ugyanis az iPhone 6-hoz hasonlóan ezt is zafírkristály kijelzővel fogják kiadni. Érthető, sőt talán még fontosabb is az óra esetén, ugyanis egy telefonra pillanatok alatt találunk kijelzővédő fóliát, de az óra esetében lehet nehezebb lesz a dolog ha esetleg valami egyedi formájú kijelzővel adják ki. 

A WSJ szerint az Apple arizonai gyárában már ebben a hónapban megkezdődik a gyártás, és a legtöbb anyagot Kínából rendelik hozzá. A hírek szerint annyira belehúztak a zafír felvásárlásába hogy a többi gyártó dolgát lényegesen megnehezítik ha követni akarják a példát.

A jelentésben az iPhone-ra is kitértek, miszerint az sem kizárt hogy csak azok a telefonok kapnak erősebb kijelzőt amelyik nagyobb belső tárhellyel rendelkezik. Eddig ilyen megkülönböztetést nem csinált az Apple, és ettől függetlenül is több modell várható, szóval érdekes lenne ha még ezzel is kavarnának, de meglátjuk.

Már valószínűleg az ezzel kapcsolatos döntéseket rég meghozták, most már biztosan haladnak a gyártási folyamatokkal, és szeptember 9.-én kiderül hogy alakul az iPhone sorsa, szóval ilyenkor már egyre több dolog derülhet ki előre.

Lentebb látható egy érdekes videó a Gorilla Glass és a zafír kijelző összehasonlításáról. Lényegében tényleg jobban bírja a gyűrődést, de valószínűleg nem tiszta zafírból készül és még így is ajánlott a fólia használata. 




Kommentek megjelenítése